Jan Čulík: V Británii nikdo neobviňuje z terorismu muslimy. Lidé jim naopak říkají, ať se tolik neomlouvají

04.06.2017 12:28

Podle některých médií se po dalším teroristickém útoku v Londýně opět zvedne vlna nepřátelství proti muslimům obecně. Šéfredaktor Britských listů Jan Čulík ale píše, že nikdo v Británii z teroristických útoků neobviňuje muslimy. „Právem se setkávám v britské veřejnosti s názorem, proč by se muslimové měli za útoky psychopatů neustále omlouvat,“ píše Čulík a upozorňuje na tweet Michala Kocába.

Jan Čulík: V Británii nikdo neobviňuje z terorismu muslimy. Lidé jim naopak říkají, ať se tolik neomlouvají
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík

Jan Čulík upozorňuje na tweet, který po sobotním teroristickém útoku zveřejnil Michal Kocáb.

 

Jan Čulík označuje tento tweet za šílený. „Nikdo v Británii z teroristickým útoků neobviňuje muslimy. Stejně jako celá veřejnost, i muslimští představitelé a mešity teroristické útoky důrazně odsuzují,“ píše šéfredaktor Čulík.

Čulík dále poukazuje. „Jak známo, manchesterského atentátníka před atentátem policii mancherští muslimové udali pětkrát a varovali ji, že Salman Abedi sympatizuje se sebevražednými atentátníky říká.

CELÝ KOMENTÁŘ JANA ČULÍKA

Jak dále napsal, právem se však setkává v britské veřejnosti s názorem, proč by se muslimové měli za útoky psychopatů neustále omlouvat. „Bylo by to asi, jako kdybychom od Michala Kocába požadovali, aby se neustále omlouval za tvrdý rasismus, nesnášenlivost a nenávist českých občanů, jak se to projevuje na sociálních sítích,“ míní Jan Čulík.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…