Jan Čulík informoval o aktuálním utrpení uprchlíků, Karel Dolejší si vzal „do prádla“ Miloše Zemana. Podívejte se

04.11.2015 13:28

Redaktor Britských listů Karel Dolejší se pustil do prezidenta Miloše Zemana. Ten prý celou svou politickou kariéru hlásá jenom nenávist. A jeho redakční kolega Jan Čulík si zoufá, že jsme ve vztahu k běžencům úplně ztratili soucit, což v konečném důsledku úplně zničí naši společnost.

Jan Čulík informoval o aktuálním utrpení uprchlíků, Karel Dolejší si vzal „do prádla“ Miloše Zemana. Podívejte se
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

„Nenávist je pro něj denním chlebem. Každé jeho veřejné vyjádření obsahuje nějaký osobní útok prezentovaný v údajně politickém kontextu,“ píše redaktor Dolejší o prezidentu Zemanovi. Vrcholem Zemanovy nenávisti je prý ale současné zastřešení „všech nenávistníků napříč českou společností“, kteří se sdružili proti uprchlíkům. Do Zemanovy koalice se prý vejdou všichni od neostalinistů po neonacisty z DSSS.

Celý text Karla Dolejšího ZDE.

Cituje i postřeh redaktora Hospodářských novin Petra Honzejka, podle kterého jsme se stali protofašistickým státem, jenž si hledá vnějšího nepřítele, aby si mohla společnost vybít svou nenávist.

Podle Dolejšího je základem této vlny levicové tažení proti „zastydlému antikomunismu“, který vedly za pravicových vlád ČSSD a KSČM. Výsledkem toho je názor, že žádná totalita nebyla, žádné hranice slušnosti nejsou a vše je dovoleno.

Jan Čulík: Zrušili jste lidskost. Zemřete opuštění a prochladlí tak jako oni

Dolejšího redakční kolega Jan Čulík se pak zamyslel nad tím, co se s námi stane, když zmizí lidskost, solidarita a soucit. „Co když tak, jak se nyní ukazuje u drtivé většiny české společnosti, lidi slitování nemají?“ ptal se. Nechápe, jak lidé mohou reagovat zlobně na šokující informace, že jejich bližní, jdoucí do Evropy, mohou umrznout, protože evropské vlády pro ně nehnou ani prstem.

Lidé podle něj často jen opakují hlouposti, které slyší od prezidenta Zemana nebo ministra vnitra Chovance. Hlavní viníci jsou proto oni, protože legitimizují nenávist.

Místo toho by podle Čulíka někdo měl říci lidem, ať neblbnou. „Navzdory tomu, že do Evropy přišly statisíce lidí, nejsou hlášeny skoro vůbec žádné trestné činy páchané uprchlíky, naopak jsou uprchlíci obětí místních lidí v zemích, jimiž procházejí,“ tvrdí například. Nebo to, že lidé, kteří se vydají na takto dlouhou cestu, jistě patří k těm nejinteligentnějším a nejpodnikavějším, jaké Sýrie a další země mají.

„Co kdyby se situace týkala jich samotných? Jak to, že tolik lidí dokáže přijmout jako normální, že jejich bližní začali být považováni za podlidi a nevadí jim, pokud v útrapách zemřou?“ ptá se Jan Čulík. V podstatě ty lidi prý lituje, protože ztratili svou identitu a dokáží jen opakovat myšlenky jiných.

Celý text ZDE.

Když prý zrušíme humanitu a slitování, jak nyní činíme, přijdeme v životě o všechno. Nebudeme se starat o naše babičky, trpící samotou, a nakonec budou lékaři nechávat umírat své pacienty, tak jako nyní necháváme umrznout své syrské bližní na chorvatských polích.

„Proč by měl lékař pomáhat vám? Myslím, že se civilizace rozložila, pokud jsme zrušili lidskost,“ vzkazuje Jan Čulík českým kritikům imigrace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…