Jan Čulík varuje: Ani si neuvědomujeme, jak moc jsme nenávistí k uprchlíkům poškodili své jméno

23.10.2015 14:15

Češi si neuvědomují, jak strašně si jejich země poškodila mezinárodní pověst, burcuje na webu Britské listy jejich šéfredaktor Jan Čulík. Poukazuje na to, že za posledních 24 hodin vyšlo jen v angličtině více než 130 ohromených článků, jak Česká republika terorizuje uprchlíky. Podle Čulíka politika ministra vnitra Milana Chovance také ohrozila strategickou bezpečnost České republiky.

Jan Čulík varuje: Ani si neuvědomujeme, jak moc jsme nenávistí k uprchlíkům poškodili své jméno
Foto: Radim Panenka
Popisek: Policie vyvádí uprchlíky z rychlíku v Břeclavi do připravených autobusů

Upozorňuje na to, že Českou republiku už kvůli jejímu přístupu k uprchlíkům kritizuje dokonce i britský pravicový bulvární list Daily Mail. „Češi ve své iracionální, rasistické, protiuprchlické hysterii bagatelizují velmi vážnou kritiku OSN, zaměřenou na porušování lidských práv vězněním uprchlíků v České republice. Jsou natolik uzavřeni do svého smrádku a teplíčka, že si neuvědomují, jak obrovskou škodu napáchali pověsti České republiky Chovanec, Haišman, Zeman a Sobotka protizákonným vězněním uprchlíků. Miloš Zeman se globálně stává metaforou idiocie a trapnosti,“ píše evidentně velmi rozhořčený Čulík.

Celý text je ZDE

Češi si podle něj neuvědomují, že si zahrávají s ohněm. Relativně malý stát, jako je Česká republika, prý potřebuje ke svému politickému, kulturnímu i ekonomickému přežití rozumnou spolupráci se spojenci.

„Pokud se chová drsně necivilizovaně a vytváří o sobě pověst jakési Severní Koreje ve střední Evropě, je to ze strategického hlediska naprosto alarmující. Česko už dnes nemá globálně žádného spojence kromě maďarského autoritářského vůdce Viktora Orbána,“ tvrdí Čulík.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …