Jan Fischer při přebírání úřadu rozesmál Kalouska

10.07.2013 16:23

Ministr financí Jan Fischer byl jmenován do funkce, na brífinku byl přítomen spolu s premiérem Jiřím Rusnokem a svým předchůdcem Miroslavem Kalouskem. V jedné z odpovědi ujišťoval, že ve své funkci se nebude nijak revanšovat sponzorům prezidentské kampaně a nebude zásadně obměňovat složení ministerstva.

Jan Fischer při přebírání úřadu rozesmál Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

„Já nepřicházím na tento resort, abych dělal personální zemětřesení,“ ujišťoval Jan Fischer. Podle něj půjde jen o malé změny v rámci ministerstva, „žádné tsunami, žádné změny pro změny“. Odpovídal tím na otázku reportérky ČRo, která se ptala, zda plánuje „kádrové změny“.

Další otázka se týkala i „odvděčení“ sponzorům Fischerovy prezidentské kampaně. „Nepřichází v úvahu žádná revanš,“ ujišťoval nový ministr. Poznamenal také, že jeho sponzoři jsou známí veřejnosti a novinářům. „Všechny ty procesy si budete vy všichni jistě pečlivě hlídat,“ dodal a mírně tím rozesmál Miroslava Kalouska.

Fischer také přiblížil, na co se bude ve funkci ministra soustředit. „Dávám přednost týmové práci,“ uvedl. Středem jeho zájmu budou i jednání se zástupci krajů, měst a obcí nebo sociální dialog. Hovořil také o vývoji HDP. „Za zásadní prioritu považuji to, aby se tento vývoj zvrátil, aby se podařilo oživit růst České republiky,“ prohlásil.

„Stát musí šetřit zejména sám na sobě, na chodu svých resortů,“ dodal s tím, že ostatní ministři ho zřejmě nebudou mít příliš v lásce, neboť hodlá jejich rozpočty držet na uzdě. „Nehodlám přicházet s nějakými radikálními opatřeními v oblasti daní,“ uzavřel.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …