Jan Hřebejk: Zeman dělá vtipy pro hlupáky. Proč by se umělci neměli vyjadřovat?

28.03.2017 11:41

Režisér Jan Hřebejk se v pořadu DVTV.cz s moderátorem Martinem Veselovským vyjádřil mimo jiné k prezidentu Miloši Zemanovi.

Jan Hřebejk: Zeman dělá vtipy pro hlupáky. Proč by se umělci neměli vyjadřovat?
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Režisér Jan Hřebejk

Zemana poprvé zmínil v souvislosti s režisérem Zdeňkem Troškou a jeho komediemi, kdy se jeden z tazatelů Hřebejka zeptal na úroveň Troškových filmů. „Bylo by ode mě pokrytecké hovořit o filmech Zdeňka Trošky, neb jsem je vlastně neviděl. Jestliže vám na film přijdou tisíce diváků, tak by ale byl blázen, kdyby je nedělal. Zeman taky nepřestane dělat vtipy pro hlupáky, když je berou,“ zmínil. 

Video najdete ZDE.

Další z dotazů pak směřoval k tomu, zda se umělci mohou vyjadřovat k politice. Hřebejk totiž Zemana často kritizuje. „Když se k politice vyjadřují odborníci na motýly a doktoři, proč by se k tomu nemohli vyjadřovat umělci? Respektuji, že jsme v demokratické zemi, mně se nelíbí politika Miloše Zemana, ale komu se líbí, v pořádku. Je to lepší než za Husáka, to se k tomu nemohlo vyjadřovat,“ řekl Hřebejk.

Zeman však má podle něj velkou šanci stát se znovu prezidentem. „Může za naše prachy, rozpočet kanceláře, dělat velkou kampaň, permanentní,“ zmínil. „Mně to nevadí, že má velké šance. Je to normální. Spousta lidí ho má rádo,“ dodal. „Jsem mile překvapen a chtěl bych vidět do duše Miloše Zemana, jaké je jeho vnitřní přesvědčení, že má pokračovat v takovém zdravotním stavu a věku, nebo jestli už ho v tom povzbuzují nějací lidé, pro které je to kšeft,“ sdělil.

Zemana by podle jeho názoru mohl porazit jen někdo, kdo kampani věnuje tu samou energii jako Zeman. „Musel by to být někdo, kdo to jednoznačně chce. Takové to, já to vlastně nechci, ale Kocáb mě přemluvil, to nepůjde. Když někdo bude říkat, že moc nechce, tak to nepůjde. Jak Václav Klaus, tak Miloš Zeman, kteří nejsou mými oblíbenci, se kampani věnovali. Chce to silná ramena, velké komunikační schopnosti a touhu být prezidentem. Ale nebude to zároveň psychopat, který chce být na známkách,“ podotkl. 

A co předvolební spoty? Režíroval by je? „Jsem už na to asi starej. Dělal jsem reklamy, klipy, zjistil jsem, co umím, neumím. Neodsuzuju ale, když to někdo dělá, i když se neztotožňuje s programem dané strany,“ pomyslel si. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…