Jan Hrušínský vyjevil hroznou věc o Václavu Klausovi

21.01.2019 11:54

Herec Jan Hrušínský, principál Divadla na Jezerce, se velmi zostra obul do exprezidenta Václava Klause. Vadí mu totiž to, že Václav Klaus sympatizuje s německou Alternativou pro Německo.

Jan Hrušínský vyjevil hroznou věc o Václavu Klausovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hrušínský

„Všimli jste si, koho jezdí Václav Klaus do Německa podporovat? Alternativa pro Německo (AfD) má podle Klause úžasné výsledky a je prý nadějí pro Evropu i pro Německo. Možná se mu v hlavě rýsuje i naděje na nový protektorát. Bože můj, co to máme za prezidenty? Jeden se bratříčkuje s neonacisty, druhý s komunisty. Už bychom si možná na Hradě zasloužili normálního člověka, nemyslíte?“ zeptal se Hrušínský.

Reagoval tak na článek Hospodářských novin, jež upozorňovaly na to, že vychvalování „chytré“ politiky Reinharda Heydricha v Protektorátu Čechy a Morava dostalo protiimigrační Alternativu pro Německo do dalších problémů.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla až do konce volebního období?

89%
11%
hlasovalo: 13736 lidí

Alternativa pro Německo (AfD) má problém mimo jiné kvůli svému členovi Berndu Pachalovi, jenž vychvaloval zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha a jeho chytrou politiku v protektorátu Čechy a Morava. Politici AfD jsou však také pobouřeni kvůli tomu, že do médií unikly detaily z interní zprávy Spolkového úřadu na ochranu ústavy. Strana totiž sama onu zprávu k dispozici nemá. 

Alternativa pro Německo je známá řadou svých kontroverzních výroků, kdy například někdejší šéf mládežnické organizace AfD v Dolním Sasku Lars Steinke označil strůjce neúspěšného atentátu na nacistického vůdce Adolfa Hitlera za zrádce a zbabělce.

Hrušínský pak ve své glose poukazuje skutečnost, že Alternativu pro Německo do sousedního státu jezdí pravidelně podporovat někdejší český prezident Václav Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…