Jan Kraus rozesmál diváky návrhem pro Zemana

08.12.2016 9:50

K nejnovějšímu dění kolem Hradu se vyjádřil moderátor Jan Kraus. K hradnímu osazenstvu má několik kritických výtek.

Jan Kraus rozesmál diváky návrhem pro Zemana
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Na úvod svého pořadu Kraus zmínil telefonát mezi českým prezidentem Milošem Zemanem a jeho americkým protějškem Donaldem Trumpem, který se uskutečnil před několika dny. „Oba se navzájem pozvali tam a sem…Ohromné, gratulujeme,“ sarkasticky podotkl. Zároveň vyjádřil pochyby, že by se Zeman shodl s Trumpem na postoji vůči Číně. „Protože Donald Trump zatím udělal jen dvě takové zahraniční iniciativy, které vzbudily pozornost, a obě byly silně protičínské,“ vysvětlil Kraus. Miloš Zeman se oproti tomu projevuje pročínsky. „Možná, že Miloš Zeman bude nakonec působit jako prostředník mezi Čínou a USA,“ spekuloval dále Kraus, čímž pobavil nejenom sebe, ale i publikum. „To bude… Vím, jak to asi dopadne, ale to nevadí,“ dodal.

Vůči Hradu má Kraus výtku – nelíbí se mu bezpečnostní opatření, kvůli nimž se prý dělají strašné fronty při vstupu na Hrad. Sice respektuje, že se musíme chránit před případným teroristickým útokem, ale na druhou stranu dlouhé fronty odrazují turisty. „Turisté sem jezdí především na historické památky, na Miloše Zemana jich jezdí nepoměrně míň,“ upozornil Kraus, kterému neušlo ani dění kolem bývalého hradního protokoláře Jindřicha Forejta. „Jak se ukázalo, má zvláštní koníčky – sám si doma sněží, když má volno,“ vtipkoval Kraus na účet Forejta, jehož kdosi natočil, jak šňupe bílý prášek. „Možná to kvůli tomu chrání, aby se to nedostalo ven,“ naznačil moderátor. „Ale když už je to venku, možná by to mohli uvolnit,“ navrhuje.

Moderátor zdůraznil, že Pražský hrad je sídlem českých králů, a tak by prý nebylo od věci, kdyby prezident Zeman zvážil odstěhování na venkov, který „má tak rád“. „Daleko od kaváren, od města – tam, kde je mu dobře.“ Alespoň by tím prý uvolnil místo pro turisty. Rovněž by zvážil překontrolování hrobu českých panovníků, protože dostal informaci, že někteří se už v hrobech obrátili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…