Jan Kraus si zchladil žáhu. Dost zlý příběh

18.02.2021 9:05

V úvodním segmentu své show na TV Prima se Jan Kraus opět věnoval hodně řešenému lyžování. A komunistům, kteří se zasazují o to, aby se vleky a lanovky opět rozjely. „Když je lidi volej, tak ať je volej, já s nima lyžoval 35 let, mě to stačilo,“ řekl. A pak komunistům omlátil o hlavu vynikajícího lyžaře, kterého zavřeli po Únoru 48, ale on jim utekl. „Na to se mělo myslet víc, soudruzi, než na skiareály,“ vzkázal KSČM.

Jan Kraus si zchladil žáhu. Dost zlý příběh
Foto: Repro Youtube
Popisek: Moderátor Show Jana Krause

Již v minulém dílu Show Jana Krause se moderátor trefoval do lyžování a do toho, jakou mají skiareály a požadavky na jejich otevření mediální pozornost. Usuzoval z toho, že Česko musí být nějaká alpská velmoc a posteskl si, že skiareály jsou v hledáčku kamer, zatímco divadla stojí už hodně dlouho, a to nikoho nezajímá. Konstatoval, že zatímco u lyžování mohou lidé předstírat, že jedou na služební cestu, služební cesta do divadla by asi neprošla.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí
A o lyžování bylo i další Krausovo úvodní slovo. Moderátor byl překvapen, že hlavním propagátorem otevření skiareálů jsou komunisté. „Teď mě to už úplně dodělalo, protože poslední politické hádanice, které sleduji velmi povrchně, protože se do toho nehodlám ponořit, zjistil jsem, že největším zastáncem otevření skiareálů se překvapivě stali komunisté,“ řekl Kraus. Dodal, že k hysterickému antikomunismu má daleko. „Když je lidi volej, tak ať je volej, já s nima lyžoval 35 let, mě to stačilo,“ poznamenal. „Já nevěděl, že maj takovej vztah k lyžování. A že jsou takový fandové na ten zimní sport, lyžování a skiareály,“ žasl nad požadavky KSČM.

Komunisty vězněný odbojář

Dodal, že by „soudruhům“ rád připomenul jednoho vynikajícího lyžaře Cyrila Musila. Musil pocházel z Nového Města na Moravě, byl šestinásobným mistrem ČSR a šestinásobným mistrem Polska v běhu na lyžích, na olympiádě v roce 1936 se umístil v běhu na 50 km na 9. místě. A byl také hrdinou československého odboje v době protektorátu, ukrýval ve svém penzionu odbojáře i parašutisty. „Byl nesmírně odvážnej, měl takový penzionek a byl vynikající lyžař,“ ocenil Musila moderátor.

„Tyhlety fandové na lyžování, komunistický, ho v roce 1949 zatkli, odsoudili myslím na 20 let, ale on, protože to byl hrdina, tak utekl z věznice, z Ilavy, odešel do Kanady a tam trénoval dokonce lyžařskou reprezentaci. A zachránil si život, protože jinak by dožil v té věznici. Takže nejde o skiareály, ale o skilidi. Pan Cyril Musil je vzorem toho, že na to se mělo myslet víc, soudruzi, než na skiareály,“ vzkázal komunistům. Dodejme, že Musil provozoval penzion a obchod s lyžemi a výstrojí i v Kanadě. „Konec Musilova života se zatím badatelům nepodařilo úplně rozklíčovat. Byl nalezen mrtvý 22. dubna 1977 ve vypůjčené chatě. Zůstal s ním jen pes Napoleon. Úředně byla smrt stanovena na 17. dubna,“ zjistil o hrdinovi odboje Jiří Bárta z iDnesu.

Více o odbojové činnosti Cyrila Musila ZDE

To jsme alpská velmoc?

Otázce skiareálů se věnoval Jan Kraus už v úvodní promluvě ke své show vysílané ve středu 3.2. Přiznal se, že sám na hory nejezdí, ale když odevšad slyší otázky, kdy se skiareály otevřou, tak mu přijde, že Česko už je nějaká alpská velmoc. „Skiareály říkaly, že ony se o lidi postarají, dají jim roušky, pošlou je na vleku v patřičných vzdálenostech, pak je odnesou domu a vydezinfikujou,“ přeháněl pro efekt.
 
A dodal, že mu přijde zvláštní, jaká pozornost se věnuje skiareálům. „My v divadlech nehrajeme půl roku, divadelní areály jsou zavřený, a nikde ani ťuk. Prostě je zavřeno, nedá se nic dělat,“ srovnal situaci. Skiareály mají podobnou situaci. Až na to, že všichni vyjeli na služební cesty a „služebně lyžují“. „Tak to je beze mě,“ zakončil moderátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…