Jan Kraus ví, proč už Nečase nikam nepozvou. Všude prý otravuje

14.05.2013 12:21

Český premiér Petr Nečas je podle moderátora a baviče Jana Krause dealerem s letadly L-159. Na svém webu Krausmagazín.cz píše o tom, že prodej těchto letadel je hlavním úkolem jeho zahraniční politiky. Naposledy to prý zkusil v Polsku. Ale měl by si dát pozor, hrozí prý, že už ho nebudou chtít nikam pozvat, aby zase "neprudil".

Jan Kraus ví, proč už Nečase nikam nepozvou. Všude prý otravuje
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Premiér podle umělce plánuje své zahraniční cesty do těch zemí, kde je nějaká šance, že se letadel L-159 zbaví. Nečas prý sice předstírá, že do země zavítal, aby vylepšil či utužil vztahy, ovšem jen do té doby, "než z něj na první večeři vyhřezne: Jak to vypadá se 'stopadesátdevítkama'?" píše Kraus.

Z novin jsme se pak mohli dozvědět, že jednání dopadla nadějně, o naše letadla prý projevily zájem všechny země. "Pak většinou přijde mlčení, či případně nenápadná informace, že 159ky zůstávají doma. Zakonzervovaná. Aby se nekazila - ještě to, nedej Bože!" píše ironicky moderátor.

Nepruďte s letadly!

Kraus zároveň Nečase varuje, aby to s nabízením letadel na svých cestách nepřeháněl, mohl by prý být brzy otravný. "Měli bychom s tou fantastickou nabídkou být opatrní. Hrozí, že našeho předsedu vlády se budou obávat kamkoli pozvat, aby zase neprudil s "těma letadlama"," upozorňuje bavič a přidává úsměvné přirovnání: "Jako když máte v rodině choromyslného příbuzného, který při každém setkání umanutě mluví o tématu, na kterém se zasekl do nekončící smyčky."

Časem by prý premiér mohl nabízet další naše nežádoucí produkty, jako třeba "vzrušeně rušené" sKarty, Opencard, "výpočetní Šiška systémy na registraci všeho neprodejného, včetně mýta...," pokračuje ve výčtu Kraus s dodatkem, že by se toho našlo jistě dost.

Létající vetešník

"Časem bychom mohli začít vyrábět i kosmické rakety. Také by, pochopitelně, nelétaly. O to nejde. Jak se říká, vyrobit něco umí každý, ale prodat to! A na to je přece funkce premiéra ideální. Takový létající český vetešník," uzavírá Kraus způsobem sobě vlastním.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…