Jan Rejžek označil Petra Hampla za „pošuka“, kterého objevil „kde jinde než v žumpě Parlamentní listy“

09.06.2015 16:56

ParlamentníListy.cz opět zaujaly známého „kata“ české kulturní a veřejné scény Jana Rejžka. Ten pro náš web kdysi vymyslel označení „senkruvna“ a již několikrát komentoval osobnosti, které zde vystupovaly. Jeho nejnovějším „objevem“ je sociolog Petr Hampl, kterého Rejžek po jeho varování před muslimskými migranty označil za „pošuka“.

Jan Rejžek označil Petra Hampla za „pošuka“, kterého objevil „kde jinde než v žumpě Parlamentní listy“
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

Sociolog Petr Hampl poskytl v minulém týdnu ParlamentnímListům.cz rozhovor, ve kterém mluvil především o nebezpečí islámských přistěhovalců. Zejména prý nechápe veřejné osobnosti, které podepisují petice za to, abychom akceptovali Bruselem stanovenou kvótu pro uprchlíky.

„Lidé, kteří to podepisovali, dobře věděli, že mezi těmi, jež nesprávně nazývají uprchlíky, jsou vmícháni bojovníci Islámského státu a že sem nepřicházejí s dobrými úmysly. Přesto o jejich příchod usilují, i když vědí, že desetitisíce jejich spoluobčanů to mohou zaplatit svými životy,“ řekl Hampl s tím, že taková amorálnost nemá v dějinách obdoby.

Celý rozhovor s Petrem Hamplem

„Ti lidé by klidně doporučili odpálení jaderné nálože v Praze, kdyby měli naději, že na tom vydělají. Doporučuji čtenářům ParlamentníchListů.cz, aby se podívali na seznam signatářů a především čím se ti lidé živí,“ dodal Hampl. Zejména jej prý rozčilují řeči o kulturním obohacení islámskou komunitou, on zvyklosti kalibru kamenování či veřejného sekání rukou za obohacení nepovažuje.

Hlavní příčinu současné imigrantské vlny Hampl vidí v neprozíravé zahraniční politice USA, která způsobila rozvrat v mnoha světových regionech.

S jeho názory se však rozhodně neztotožňuje Jan Rejžek, někdejší hudební kritik, hvězda televizní „Katovny“, poradce Václava Havla či tiskový mluvčí ODA, který dnes glosuje společenské dění na svém Twitteru. Minulý pátek, den po vydání rozhovoru, se pochlubil: „Objevil jsem nového pošuka, tzv. sociologa Petra Hampla. Se silným žaludkem si najděte jeho názory v žumpě Parlamentní listy., kde jinde,“ napsal.

Je třeba dodat, že Jan Rejžek na svém Twitteru podobně kritizuje mnohé. Jen několik dní před Hamplem se opřel do slavného hokejového trenéra Luďka Bukače, který podle něj nemá žádné právo kritizovat korupci v hokeji. „Z náhle probuzeného bojovníka proti korupci v hokeji, legendy Luďka Bukače, je mi nevolno. Račte se podívat na jeho záznamy v archivu StB,“ doporučil.

NA JANA REJŽKA SE PODÍVEJTE TAKÉ ZDE

Nejslavnější z Rejžkových twitterových příspěvků je však bezesporu ten, ve kterém jen pár hodin po smrti skladatele Petra Hapky publikoval nekrolog tohoto znění: „Ani sebevětší chvály kumpána Michala Horáčka, natož disco zombie Miloše Skalky nezastřou, že žel zesnulý Petr Hapka byl přeceněný kýčař.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…