Jan Sixta se stal státním tajemníkem ministerstva financí

07.05.2015 15:18

Státním tajemníkem ministerstva financí se dnes stal šestatřicetiletý Jan Sixta, který od začátku roku na úřadu vedl kabinet a měl na starosti řízení ministerstva. V tiskové zprávě o tom dnes informovalo ministerstvo financí.

Jan Sixta se stal státním tajemníkem ministerstva financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Státní tajemníky zavedl nový služební zákon. Mají řídit mimo jiné organizační věci služby a odměňování úředníků na jednotlivých ministerstvech a na úřadu vlády. Státní tajemníky již mají mnohá ministerstva, všechna by tuto pozici měla obsadit do konce května. 
   
O obsazení pozice, která představuje nejvyšší úřednické místo na každém ministerstvu, rozhoduje náměstek ministra vnitra pro státní službu Josef Postránecký na základě výběrových řízení a písemné dohody s ministry. 
   
Sixta před příchodem na ministerstvo financí pracoval více než deset let na vedoucích pozicích ve státní správě, naposledy jako první náměstek ministra pro vnitřní bezpečnost na ministerstvu vnitra. V předchozích letech působil na postu náměstka také na ministerstvu zemědělství a na ministerstvu pro místní rozvoj. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marián Stepanović

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…