Jan Veleba píše Jiřímu Dienstbierovi: Kdo vám dal mandát toto říkat o uprchlících

16.09.2015 18:15

„Pane Dienstbiere, odpovězte,“ píše předseda Strany práv občanů Jan Veleba v otevřeném dopise ministrovi pro lidská práva a rovné příležitosti. A chce po něm, aby odpověděl na jeho dotazy, které jsou prý podložené jeho osobní znalostí názorů vlastních voličů.

Jan Veleba píše Jiřímu Dienstbierovi: Kdo vám dal mandát toto říkat o uprchlících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

„Nejprve zaprodaná Merkelová podpořila proud uprchlíků do EU,“ píše Veleba a dodává, že po pozvání uzavřela hranice a ostatní tak přinutila ji následovat. „A dnes už je tu první výsledek,“ připomíná Veleba dnešní incident na sbrsko-maďarské hranici, kde se „horda běženců s tyčemi a holemi snažila prorazit hraniční plot“ a policie odpovídala slzným plynem a vodními děly.

„Do toho všeho pražský politik z povolání Jiří Dienstbier dnes pravil, že by Česká republika mohla přijmout až 15 000 uprchlíků!“ rozhořčeně komentuje Veleba a táže se Dienstbiera, kdo mu dal mandát. Byl to premiér Sobotka? Nebo voliči ČSSD? Nebo je to jen vlastní Dienstbierův nápad?

„A tak vás pane Dienstbiere žádám, abyste odpověděl na mé otázky,“ píše Veleba, který podle svého tvrzení zná názory svých voličů, které poslední tři měsíce objížděl. A ty se s jeho stanovisky shodují. „Pochybuji, že vaši voliči, možná už bývalí, jsou v této záležitosti, která je zásadní pro budoucnost naší země, jiní.“

  • Kompletní výzva senátora Jana Veleby ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…