Jana Bobošíková promluvila o své budoucnosti

23.12.2013 8:05

Volební blok Hlavu vzhůru vydupaný Janou Bobošíkovou a podporovaný Václavem Klausem, jenž měl být „trojským koněm“ ve sněmovně, v předčasných volbách do dolní parlamentní komory zcela pohořel. Výsledek 0,42 % byl zřejmě ještě horší než nejtemnější představy jeho představitelů. Jana Bobošíková nyní zvažuje ukončení aktivních veřejných snah.

Jana Bobošíková promluvila o své budoucnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus přišel podpořit na mítink volební blok Hlavu vzhůru

Fotogenická a většinou lehce přepjatá, nicméně elegantně působící Jana Bobošíková je notorická kandidátka na kdejakou veřejnou funkci. V tomto směru se stávala terčem žertů snad i u svých příznivců. Rozhodně však byla vidět a slyšet. Ač podpírána nevelikým voličským elektorátem, znal ji téměř každý Čech. Po podzimních volbách však jakoby se do země propadla. Podle dnešního vydání Lidových novin se věnuje rodinnému podniku, totiž obchodu s kosmetikou.

„Věnuji se teď více než dříve našemu podnikání. To mě pohltilo a tak zvažuji, že bych se mu věnovala více,“ říká Jana Bobošíková. Podle deníku sama přiznává, že v posledních týdnech hledá svou úlohu. Volební výsledek byl pro ni opravdu zklamáním.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

„Je otázka, jestli ještě aktivně budu chtít někam kandidovat. To teď nedokáži říci. Určitě z politiky nehodlám odejít v tom smyslu, že by mě ty věci nezajímaly. Jen přemýšlím, zda politiku dělat aktivně – a zase někam kandidovat – nebo ji dělat spontánně a vyjadřovat se k dění kolem sebe," zvažuje podnikatelka a politička.

Jasno nemá ani o budoucnosti volebního bloku Hlavu vzhůru, ani své strany Suverenita – blok Jany Bobošíkové. Obě uskupení jsou v hlubokém útlumu. „Řekla bych, že probíhají jisté fragmentační tendence. Nechci za ty subjekty mluvit, ale řada z nich se ze své podstaty bude připravovat spíše na komunální volby. Ty pro ně budou asi důležité, ne volby do Evropského parlamentu. Takže tipuji spíše odstředivé než dostředivé tendence," přemítá nad budoucnosti konglomerátu Hlavu vzhůru.

Ani budoucnost Suverenity není jistá, nehledě na to, že se stranou, nesoucí v názvu její jméno, nemá nyní Jana Bobošíková vlastně nic společného. Navíc není jisté, zda by o ni strana vůbec stála, píše se v listě.

reklama

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…