Jana Černochová přeje ruskému motorkáři, aby se mu zapařilo pozadí

26.04.2015 10:17

Alexej Vajc je prý ideologem ruského motorkářského klubu. V době, kdy se proputinovští Noční vlci chystají projet Evropou i přes odpor Polska a za vlažných reakcí Česka, vysvětluje, jak se tito lidé dívají na dnešní dění ve světě- Rozhovor s Alexejem Vajcem přináší server Aktuálně.cz. Západ musí vědět, že Rusové nosí v srdci lásku k bohu a jsou si vědomi povinnosti sloužit vlasti. Nikoli státu, ale vlasti. I Západ by se podle Vajce měl vrátit k Bohu. A Černochová z ODS přidává poznámku.

Jana Černochová přeje ruskému motorkáři, aby se mu zapařilo pozadí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlajka motorkářského gangu Noční vlci

V úvodu rozhovoru zdůrazňuje, že u Nočních vlků nenajdete obchod s drogami či zbraněmi. Přičítá to sovětské propagandě, která jeho i jeho kolegy řádně zformovala k obrazu svému.Hlavním smyslem existence ruského člověka je prý sloužit, sloužit národu. Najdeme to už v pohádkách, kteří buď hlídkují nebo promýšlejí svou další cestu. Nesmíme zapomínat ani na pravoslaví, které věřící nabádá ke službě Bohu a vlasti. Sloužit chtějí i noční vlci.

Vzhlížíme ke Kristu. Ukrajinu si Slované vyřeší sami

K ruskému lidu patří také potřeba personifikace moci. "V Rusku je moc vždy personifikovaná. Ani po ztrátě imperátora během revoluce Rusko nepřestalo být samoděržavím. Stalin, Brežněv i Putin jsou centrem nervové soustavy národa. V Rusku se k moci vždy chovali jako k něčemu sakrálnímu. A vždy se za ni prali, zejména když byla země vystavena zkouškám. Tím se dá vysvětlit i dnešní nevídaná Putinova popularita. Stát je pro ruského člověka ohradou jeho prostoru modlitby, jeho prostoru víry, tvorby, nejvyšších ideálů," vysvětluje Vajc. Ideálem nejvyšším je pak Kristus, ke kterému dnes Noční vlci vzhlížejí.

Západ šel jinou cestou. Městská společnost se postupně emancipovala a stala se z ní buržoazie, která si kladla za cíl jen hromadění majetku. Evropa by si to měla uvědomit, zastavit se a zamyslet se nad sebou. Místo toho se angažuje na Ukrajině, ale Vajc vysílá varování.

"Dnešní náraz na Ukrajině je nárazem s ruským světem - je to jediný lid, jedna kultura a jazyk. Je to neviditelný útok, mění se významy, manipuluje s vědomím celých národů. Je to útok anglosaského světa. Nechte Slovany, aby si to vyříkali mezi sebou, a dosáhnou míru. Evropa není schopná vzdorovat politickým technologiím rozdělování, které jsou proti ní použity. Ale Rusko ještě schopné je. Na místě Evropanů bych se zastavil a pokusil bych se pochopit míru děr, prasklin a prázdnoty, které má Evropa v sobě," radí.

Pokud se sebou Evropa něco neudělá, bude čelit stále větší vnitřní prázdnotě, měla by se navrátit k Bohu. Měli bychom si prý také uvědomit, že ruští lidé slouží vlasti, nikoli státu, byť v současné době se zájmy vlasti a politické výrazně shodují. Noční vlci ale vždy budou sloužit vlasti. Dělají to už čtvrt století, existují déle, než jakákoli moderní politická strana v Rusku a své poslání hodlají plnit i nadále.

Černochová dodává: Ta nabubřelost ...

Pár slov ke článku na sociální síti Fascebook přidala i poslankyně ODS Jana Černochová. Podl ní jsou názory ruského teoretika "docela silný kafe". " Ten člověk se evidentně považuje za novodobého Mesiáše. Nebezpečné, zavánějící sektářstvím a to mám hodně pravoslavných přátel, které mám ráda. Zneužití víry ve prospěch čehokoliv, bytostně nesnáším! Homo homini lupus.....Nepřeju nikomu nic zlého a motoparťákům už vůbec ne, ale jemu bych asi alespoň malého vlka (opruzeniny na stehnech a na hýždích- pozn. red.) ze spanilé jízdy, uznávám-trošičku zlomyslně, za tu nabubřelost, ze shora poslala....," glosuje slova Alexeje Vajceva poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…