Jana Černochová žasne. Babiš prý soutěží, kolik trestných činů dokáže spáchat jedním otevřením pusy

30.04.2017 9:20

Poslankyně a starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS) se pustila do ministra financí Andreje Babiše. Šéf hnutí ANO podle jejího názoru soutěží o to, který den spáchá víc trestných činů.

Jana Černochová žasne. Babiš prý soutěží, kolik trestných činů dokáže spáchat jedním otevřením pusy
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

Andrej Babiš si posteskl nad tím, že prezident Miloš Zeman nepojede koncem dubna na návštěvu do Bílého domu k Donaldu Trumpovi, ačkoli to Hrad dlouho sliboval. Šéf státní kasy měl podle všeho jet do Washingtonu s prezidentem a už si plánoval, jak přímo s Trumpem domluví slevu na nákup amerických vrtulníků. Jana Černochová nad tím nevěřícně kroutí hlavou. 

„Ministr financí evidentně soutěží, kolik trestných činů spáchá za den, jen co otevře pusu,“ říká Černochová. Její slova přinesl server Svobodné fórum Pavla Šafra.  

Poslankyně poukazuje na to, že zakázky tohoto druhu je třeba soutěžit, aby Česká republika získala to nejlepší za nejlepší možnou cenu. „Nejsou to náhodou pletichy ve veřejné soutěži?“ ptá se Černochová. Kdyby podobná slova pronesl ještě před pár lety některý politik z řad ODS, novináři by ho pravděpodobně ugrilovali. Babišovi to však prochází.

Političce se zdá, jakoby Babiš Trumpovi vzkazoval, „dohodněme se spolu bez ohledu na nějakou soutěž, v české vládě už se to zařídí“.  Tím ovšem dáma neskončila. S vervou se pustila i do ministra obrany Martina Stropnického z hnutí ANO, který tradičně nevyužil příležitosti, aby trochu svého šéfa usměrnil. Stropnický raději tradičně mlčí. Ránu od Černochové dostal i prezident Miloš Zeman.

„Ne, dneska je politika i novinařina už úplně bez limitu. A tahle handlířská babišo-stropnicko-zemanovská politická pornografie už po všech steče jako po teflonu,“ zakončuje rozezleně Jana Černochová.

Celý článek naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…