Jančura investuje miliony, aby před lidmi pošpinil vybrané poslance. Ti lidé chrání zlodějny, vzkazuje

04.04.2017 16:58

Podnikatel Radim Jančura se rozhodl pořádně přitopit řadě poslanců. Chystá totiž kampaň za miliony korun, a to kvůli sporu ohledně novely zákona o registru smluv. Někteří poslanci v té souvislosti hovořili dokonce o vydírání. Píše to server Novinky.cz.

Jančura investuje miliony, aby před lidmi pošpinil vybrané poslance. Ti lidé chrání zlodějny, vzkazuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Jančura

Poslanci v novele zákona prosadili úlevy pro řadu státních a městských firem, které by už neměly povinnost zveřejňovat své obchodní smlouvy nad 50 tisíc korun na internetu. A to se právě Jančurovi nelíbí a považuje to za špinavost. V případě, že novelu neopraví senát, chce rozjet antikampaň proti těm poslancům, kteří úlevu firmám prosadili a kandidují opět do sněmovny. Jde o poslance ČSSD, KSČM, KDU-ČSL a ODS.

„Pokud senát bude proti transparentnosti, jsem připraven to komunikovat i během voleb,“ uvedl Jančura. V rámci kampaně, která bude trvat nejméně 90 dnů ode dne, kdy budou vyhlášeny volby, by pak mohl za politickou reklamu utratit maximálně 1,8 milionu korun. Což mu přijde jako dostatečný prostor pro efektivní kampaň do schránek občanů. „Ten, kdo potopil registr, je ten, kdo chrání zlodějny v našem státě,“ míní. 

Původní text ZDE.

Smyslem kampaně by pak podle jeho slov nebylo mířit proti té straně, ale proti lidem, kteří zvedli ruku pro změnu zákona. Obdobnou kampaň už přitom v Česku spustila Rekonstrukce státu, která rozmístila po republice billboardy s poslanci v roli kouzelníků a nápisem ohledně zmizení smluv za 150 miliard. A ozvaly se prý i další firmy, které mají zájem se případně podobné kampaně zúčastnit. 

Proti krokům Jančury se pak už ohradil například poslanec Václav Votava (ČSSD). Zákonodárci podle něj totiž neudělali nic špatného. Poslanec ODS Marek Benda pak doslova řekl, že se Jančurou nenechá vydírat. „Jsem přesvědčen, že jsem hlasoval správně, a neměnil bych to. Nebudu takovému vyhrožování ustupovat,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…