Jandák čelil zuřivým čtenářům: Uvažujete jako komanč, co jste to vůbec vystudoval

27.02.2014 11:10

Z PROFILŮ Na profilu poslance ČSSD Vítězslava Jandáka na webu ParlamentníListy.cz čekalo na zodpovězení vícero dotazů. Ve čtvrtek dopoledne poslanec usedl k počítači, omluvil se, že jej v posledních dnech omezovala zdravotní indispozice, a začal odpovídat.

Jandák čelil zuřivým čtenářům: Uvažujete jako komanč, co jste to vůbec vystudoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

Jeden ze čtenářů se do bývalého ministra kultury pustil neobyčejně ostře kvůli církevním restitucím. „Považujete se za kulturního člověka a přitom uvažujete jako řádně kovaný komanč,“ napsal mu. Přidal výsměch Jandákově alma mater, kde jej prý evidentně nenaučili ani základy práva.

„Vy pravděpodobně uznáváte právo pouze tehdy, když se má vracet ukradený majetek sociální demokracii,“ pokračoval v útoku, načež štiplavě dodal, že Jandákova strana nakonec nechtěla zaplatit ani advokátovi, který pro ni navrácení majetku vymohl.

  • Otázky s odpověďmi Vítězslava Jandáka ZDE a ZDE.

Církevní restituce musí být prokazatelně doložené

„Tím, jak jste se vyjádřil k církevním restitucím, vás považuji za velmi omezeného člověka. Otázka tedy zní: Jak můžete schvalovat zákony, když sám nemáte ani základní právní vědomí,“ položil nakonec čtenář dotaz.

Jandák jej v odpovědi ujistil, že jeho názor respektuje, i když s ním nesouhlasí. Pak vysvětlil, že nikdy nevystupoval proti navrácení církevního majetku, musí ale být jasně prokázáno, že majetek církvi skutečně patřil.

„Jak mi, vážený pane, vysvětlíte, že finanční náhrady dostaly i církve, které byly založeny např. v roce 1993,“ ptá se na oplátku Jandák. I proto se mu zdá, že tazatel jej buď špatně chápe, nebo mu záměrně křivdí.

Tématu kvalifikace poslance ČSSD se dotkl i další čtenář v dotazu, transparentně nadepsaném „Mgr. Jandák“. Toho zaujalo, že poslanec se již několikrát posmíval svým oponentům za to, že jsou absolventy „plzeňských práv“. „Opravdu jste přesvědčen, že DAMU či JAMU je vysoká škola, kde se studuje? Považujete pohyb po jevišti či správnou artikulaci za VŠ studium?“ ptá se rozčíleně čtenář. Podle něj je to, že se absolventi těchto uměleckých oborů honosí titulem magistr, výsměchem vzdělání.

Jandák čtenáře ujistil, že svůj titul za výsměch vzdělání nepovažuje. A pokud jde o jeho kolegy, připomíná to prý pouze těm, kteří si podle jeho názoru titul nezaslouží.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…