Janě Nečasové, dříve Nagyové, prý sebrali všechny peníze

03.12.2015 7:28

Protože bývalá šéfka kabinetu premiéra Jana Nečasová (dříve Nagyová) nezaplatila daň za asi tři desítky luxusních darů, mezi nimiž byly například kabelky světových značek nebo šperky, finanční úřad jí dlužné peníze strhl z jejího bankovního účtu. Zřejmě tam ale neměla dostatek peněz, a tak byla uhrazena jen část ze sumy zhruba 736 tisíc korun, která jí byla vyměřena. Informoval o tom server Novinky.cz.

Janě Nečasové, dříve Nagyové, prý sebrali všechny peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Podle něj se příslušný finanční úřad věci chopil před několika měsíci, a to na základě informací o kauze Nagyová zveřejněných v médiích. Zahájil s nynější manželkou bývalého premiéra Petra Nečase (ODS) daňové řízení a obrátil se o pomoc i na státní zastupitelství.

Celý text je ZDE

„Mohu potvrdit, že jsme poskytli finančnímu úřadu součinnost v podobě předání podkladů z námi vedeného trestního řízení týkajícího se krácení daně,“ řekl deníku Právo vyšetřující žalobce kauzy Rostislav Bajger z ostravské pobočky Vrchního státního zastupitelství v Olomouci.

Úředníci finančáku pak prý řízení ukončili rozhodnutím vyměřit Nečasové daň, a to údajně zhruba ve výši škody, kterou vypočítali žalobci, tedy zmiňovaných 736 tisíc.

O nutnosti zaplatit daň se prý dozvěděla pozdě

Jenže výzvu k doplacení daně se lhůtou splatnosti pak ale poslali Nečasové údajně na adresu, kde už prý více než deset let nebydlí. Tudíž se o ní údajně dozvěděla pozdě a podle všeho peníze včas nezaplatila.

V takovém případě má finanční úřad podle mluvčí Generálního finančního ředitelství Petry Petlachové právo v rámci exekučního příkazu peníze z účtu dlužníka použít na uhrazení daní.

Nagyová neměla na kontě dost peněz

„Klientka mi zhruba před dvěma měsíci oznámila, že jí strhli z účtu tu daň. Řekla mi, že jí ale strhli jen část z té částky, protože více peněz na kontě neměla,“ řekl tento týden Právu obhájce Nečasové Eduard Bruna.

Kolik přesně finanční úřad Nečasové z účtu sebral a zda už zbývající částku doplatila, anebo ji stát nadále vymáhá, to její advokát nevěděl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…