Janečkův protikorupční fond jde k soudu. Může být i zrušen

08.02.2013 16:25

Nadační fond proti korupci podnikatele Karla Janečka míří k soudu. O jeho zrušení usiluje advokátní kancelář MSB Legal (dříve Šachta & Partners). Celou věc řeší Městský soud v Praze, návrh na zrušení zveřejnil server Aktuálně.cz.

Janečkův protikorupční fond jde k soudu. Může být i zrušen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protikorupčník Karel Janeček

Podle návrhu na zrušení fond "závažným způsobem a opakovaně porušuje Zákon o nadacích, jakož i Zřizovací smlouvu Nadačního fondu a Statut nadačního fondu". Konkrétně pak podle advokátů nenaplňuje podstatu obecně prospěšného cíle nadačních fondů a k plnění obecně prospěšných cílů dochází z jeho strany jen okrajově, a to odměňováním některých osob, které oznámily korupční jednání.

Dokument MSB Legal dále uvádí, že "nadační fond v rámci své činnosti veřejně osočuje a znevažuje navrhovatele, dlouhodobě poškozuje jeho dobré jméno a systematicky ho diskredituje v jeho pozici poskytovatele právních služeb".

Ředitel NFPK Pavel Soukenka celou věc komentoval slovy: "Spravedlnost si někdy dává na čas. Ovšem fakt, že MSB Legal v zastoupení JUDr. Danielem Teleckým usiluje o naše zrušení, považuji za nejlepší důkaz, že jdeme správným směrem."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…