Janoušek konečně může k soudu. Klíčový posudek je po měsících hotový

15.04.2014 16:44

Revizní posudek brněnského Ústavu soudního inženýrství, který může sehrát klíčovou roli v procesu s „politickým podnikatelem“ Romanem Janouškem, byl dokončen a odeslán pražskému městskému soudu. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Janoušek konečně může k soudu. Klíčový posudek je po měsících hotový
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Janoušek byl obžalován z vraždy kvůli nehodě, která se odehrála v březnu 2012 v pražské Michli. „Janoušek, který řídil Porsche Cayenne i s 2,2 promile alkoholu v krvi, naboural do automobilu značky Volvo 51leté ženy vietnamské národnosti. Když chtěla nehodu řešit, podnikatel ji srazil a ujel,“ popsal server Janouškovu nehodu.

Zmíněný posudek má určit, jak přesně Janoušek ženu srazil a jaké byly jeho možnosti nehodě zabránit.

Takzvaný revizní posudek znalci dokončili po více než půlroce. Soud jej nechal vypracovat poté, co dřívější posudky popsaly nehodu zcela odlišně. Podle serveru loni v září soudce Tomáš Kubovec řekl, že je nepřijatelné, aby soud rozhodl na základě takto rozporných posudků.

Od běžných posudků se ten revizní liší například v počtu znalců, kteří na něm pracují. Jejich postup je pak ještě kontrolován oponenty. U standardních posudků tato fáze chybí a všechno zpracovává jediný znalec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…