Janoušek měl být v base, ale fotil se na horách

23.02.2021 8:57

Lobbista Roman Janoušek si měl 4,5 roku odsedět ve vězení. Jenže místo toho lyžuje v rakouských Alpách. A ještě se u toho pro radost fotí.

Janoušek měl být v base, ale fotil se na horách
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Lobbista Roman Janoušek patříval k vlivným pražským podnikatelům. V roce 2007 pořídila tajná služba několik nahrávek rozhovorů mezi ním a někdejším primátorem Prahy za ODS Pavlem Bémem. Bém v nich Janouškovi říkal „kolibříku“ nebo „mazánku“. Janoušek o Bémovi zase mluvil jako o cestovateli. Na nahrávky upozornila MF Dnes.

Anketa

Kdo je lepší politik?

70%
hlasovalo: 14321 lidí

V roce 2014 odhadl týdeník Euro hodnotu Janouškova majetku na 4 až 5,5 miliard korun

V závěru roku 2014 Janoušek nastoupil do vězení, kde si měl odpykat trest 4,5 roku za to, že v Praze svým vozem srazil a vážně zranil ženu. Na jaře 2016 mu však byl trest přerušen. Janoušek tehdy argumentoval, že je vážně nemocný a argumentoval přitom i zprávami lékařů. Od té doby bylo přerušení trestu opakovaně prodlouženo. Krajský soud v Brně rozhodl v roce 2018, že bude trest Janouškovi přerušen na tři roky.

Teď server Seznam Zprávy upozornil, že na Silvestra 2019 se Janoušek nadšeně fotil s kamarády v Alpách, na jedné z fotek táhne sáně. Server má fotografie k dispozici.

„Tuto fotografii mi den před minulým silvestrem poslal můj bývalý partner Miloslav Žáček,“ popsala snímek tří pózujících mužů čtyřiatřicetiletá Sandra Pokorná. „S Romanem Janouškem, jeho přítelkyní a synem trávil silvestra v pronajaté vile v rakouském lyžařském středisku Ötztal.“

Na fotografii stojí Roman Janoušek, uprostřed majitel populárního pražského klubu James Dean Miloslav Žáček a vpravo kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr.

Paní Pokorná vede s Miroslavem Žáčkem několik soudních sporů, a to i o děti.

Janouškův právník Lukáš Trojan, ani pánové, kteří jsou s Janouškem na fotografii, nechtějí situaci nijak komentovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…