Janoušek měl přes dvě promile v krvi. Nemusí to znamenat, že pil, tvrdí znalec

18.07.2013 12:45

I když známému lobbistovi Romanu Janouškovi naměřili policisté na místě nehody přes dvě promile, podle soudního lékaře Josefa Pleskota to nemusí znamenat, že pil. Jako nevyvratitelný důkaz by byl brán odběr krve, ten ale proveden nebyl.

Janoušek měl přes dvě promile v krvi. Nemusí to znamenat, že pil, tvrdí znalec
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

"Pokud je dechová zkouška negativní, tak to vylučuje, že by člověk něco požil. Pokud je však pozitivní, tak nemusí být pozitivní pouze z přítomnosti alkoholu v krvi," řekl během čtvrtečního líčení u soudu znalec. Ovšem podle policistů, kteří na místě nehody zasahovali, z Janouška alkohol cítit byl. Znalec se také vyjádřil k poraněním, které žena po střetu s Janouškovým SUV značky Porsche utrpěla.

Pokud by ženě podle znalce nebyla poskytnuta lékařská péče, mohla zemřít. "Mohl jí selhat krevní oběh nebo dýchání," dodal lékař u soudu. Poranění drobné ženy po srážce s velkým osobním vozem nebyla malá - kromě zlomeného kotníku a žeber utrpěla také otok mozku. Právě toto zranění pro ni mohlo být fatální. Další soudní líčení je odročeno na začátek září, kdy mají vypovídat odborníci z oboru dopravy a také svědci, kteří ještě u soudu nevypovídali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…