Janoušek s Hrdličkou prý ladili společný postup

28.06.2013 8:23

Ačkoli Roman Janoušek a Tomáš Hrdlička stojí na začátku rozsáhlého zatýkání, ani jednoho policie paradoxně neobvinila. Lidovky.cz informují o tom, že mělo dojít ke schůzce u podnikatele Janouška, a to ještě s Lubošem Paškem. Všichni tři měli ladit společnou právní taktiku, jak v případu postupovat.

Janoušek s Hrdličkou prý ladili společný postup
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

Server Lidovky.cz si všímá toho, že minulý týden došlo k setkání v kanceláři Romana Janouška s podnikatelem Lubošem Paškem a vlivným lobbistou Tomášem Hrdličkou. Podle všeho ladili taktiku postupu v situaci, kdy všichni tři figurují v kauze kolem premiérovy pravé ruky Jany Nagyové. Podle Lidovek.cz se Janouškův advokát snaží celou schůzku zlehčit.

Význam schůzky se zveličuje

Advokát prý sice nepopírá, že ke schůzce došlo, význam setkání se však podle něj zbytečně zveličuje. "Pánové Janoušek a Pašek mají kanceláře přímo naproti sobě. Nic víc v tom nehledejte," řekl serveru Lidovky.cz. Nic zvláštního podle něj není ani na setkání s Hrdličkou. "Vím, že s panem Hrdličkou se klient zná dlouhodobě," uvedl advokát.

Vrchní žalobci zatím neupřesnili, z čeho je Janoušek podezřelý. Podle informací, které unikly do médií, se prý o něj kriminalisté zajímají kvůli zakázce pro Povodí Vltavy nebo zdravotnickému byznysu kolem firem Chambon a Kardio Port. Server Lidovky.cz píše, že právě zde figuruje i Pašek, který podle TV Nova inkasoval po prodeji první ze společností 167 milionů korun, Janoušek měl získat dvakrát tolik.

Advokát Vít Široký se pozastavuje i nad postupem policie, která prohledala Janouškovy kanceláře v Galerii Myšák. Pro Lidovky.cz advokát uvedl: „Nenašli ale ani jeden z dokumentů, které hledali a kterými domovní prohlídku odůvodňovali," tvrdí. "Mého klienta zatím nepozvali k podání vysvětlení, ačkoli se z Chorvatska vrátil do Prahy," řekl k situaci pro Lidovky.cz Vít Široký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …