Janoušek si podle novin zajistil luxusní kriminál. A bude mít i zajímavou společnost

20.11.2014 11:25

Přestože měl lobbista Roman Janoušek nastoupit do pražské ruzyňské věznice, nakonec si začal odpykávat trest 4,5 roku odnětí svobody v Brně-Bohunicích. Podle dnešní MF Dnes tím ale neporušil žádná pravidla, protože odsouzení mají určitou možnost volby toho, kde si tresty odpykají.

Janoušek si podle novin zajistil luxusní kriminál. A bude mít i zajímavou společnost
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

„Zpravidla sice nastupují do věznice určené soudem, ale dotyčný může nastoupit i tam, kde se zrovna nachází, tedy do spádové nástupní věznice. Když se prokáže platným dokladem totožnosti a předloží výzvu k nástupu do výkonu trestu, Vězeňská služba ho musí přijmout a provést standardní přijímací procedury,“ řekla listu mluvčí Vězeňské služby Hana Löffelmannová s tím, že ke konkrétní osobě vězně se ale vyjadřovat nemůže.

List poukazuje na to, že Vězeňská služba má jednu nemocnici v Praze na Pankráci a druhou v brněnské vazební věznici. Žádná z nich ale nedisponuje neurochirurgickým oddělením, které by Janoušek v případě zákroku potřeboval. Dana Krejčířová z brněnské vazební věznice ale deníku řekla, že pokud nelze zajistit vězňům specializovanou péči, spolupracují s Fakultní nemocnicí Brno. Ta bezprostředně sousedí s věznicí a má špičkovou neurochirurgickou kliniku.

Deník poukazuje i na to, že se spekuluje o tom, že Janouškův nástup v Brně by mu mohl umožnit ucházet se o umístění v některé z moravských věznic, které podle zasvěcených poskytují lepší komfort než ty české. Setrvání v Brně by prý Janouška ochránilo od tvrdých kriminálníků. „Například ve Znojmě pykalo už několik úředníků včetně exstarosty brněnských Žabovřesk,“ podotkl list.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…