Janoušek to má nahnuté: Posudek o jeho nehodě hovoří jasně

29.04.2014 14:05

Podle znaleckého posudku z brněnského Ústavu soudního inženýrství je jasno. Politický podnikatel Roman Janoušek musel vědět, že u jeho auta stojí žena, když se pokoušel odjet od dopravní nehody. Informuje o tom deník Právo.

Janoušek to má nahnuté: Posudek o jeho nehodě hovoří jasně
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

„Nic mu nebránilo ve výhledu na chodkyni. Z jednání řidiče mohlo být i jí zřejmé, že o ní ví,“ uvedl v úterý u Městského soudu v Praze spoluautor posudku Robert Sedlák. Janoušek mohl podle odborníků počkat, až žena od vozu odstoupí a následně se rozjet.

Janoušek si verdikt nevyslechne

Stejně tak musel jasně vědět, že ji srazil, když odjížděl od nehody. Varianty, které v jiných posudcích předkládal Janouškův obhájce, znalci z Brna označili za nemožné. Je však třeba také připomenout, že posudek řešil pouze technickou stránku věci, tedy otázku, zda řidič Roman Janoušek o ženě stojící u jeho vozu věděl. Rozhodně ale neřešil otázku, proč ji srazil.  

Kauzou se rok zabývala policie a rok soud. U druhé jmenované instituce navíc zazní odposlechy, které předložila státní zástupkyně. Ty naznačují, jak si Janoušek připravoval obhajobu. U soudu ale odmítl vypovídat, přečetl toliko vlastní prohlášení. Nezúčastní se ani předpokládaného vyhlášení soudního verdiktu.

Janoušek se dohodl se sraženou ženou na odškodnění. Stejně tak stojí za připomenutí, že krátce po nehodě Janoušek absolvoval dnes již pověstný telefonát a dodnes není jasné, komu telefonoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…