Janouškův advokát podal stížnost proti obvinění

30.03.2012 14:50

Advokát Vít Široký podal stížnost proti usnesení o zahájení trestního stíhání lobbisty Romana Janouška, kterého policie viní z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky v souvislosti s nehodou z minulého pátku. Široký v pátek řekl, že zatím blanketní stížnost, tedy bez uvedení důvodů, poslal policii ve středu.

Janouškův advokát podal stížnost proti obvinění
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

"Nemohu ji odůvodnit, protože mi dosud to usnesení o zahájení trestního stíhání nebylo doručeno. Měl jsem obavu, aby mi posléze netvrdili, že jsem zmeškal lhůtu," uvedl Široký. "Až mi doručí usnesení o zahájení (trestního stíhání), které do dneška nemám, tak možná budu i vědět, pro co klienta stíhají. Protože já to zatím vím jenom z novin," dodal.

Nevěděl, kam stížnost podat

Podotkl, že rovněž nevěděl, kam stížnost podat. Policejní prezidium totiž vyšetřování případu odebralo pražské policii a předalo je na krajské policejní ředitelství do Hradce Králové. Původně tak stížnost zaslal na pražskou policii. "Předpokládám, že nějakou policejní cestou se to dostane na tu součást policie, která se tím má skutečně zabývat," řekl advokát.

Janoušek podle policie při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu jedoucího před ním. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Žena skončila v nemocnici. Policie Janouška dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…