Janukovyč možná podplácel i demokraty kolem Clintonové

20.08.2016 19:39

Americké ministerstvo spravedlnosti a Federální úřad pro vyšetřování (FBI) vyšetřují spojení amerických lobbistických firem s korupcí na Ukrajině za vlády Viktora Janukovyče. Vedle firmy bývalého volebního manažera kampaně republikánského kandidáta Donalda Trumpa Paula Manaforta vyšetřování zasahuje mimo jiné i vlivnou lobbistickou skupinu Podesta Group, která je úzce propojena s Demokratickou stranou a Bílým domem. S odvoláním na informace stanice CNN to uvedl server Blesk.cz.

Janukovyč možná podplácel i demokraty kolem Clintonové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti ukrajinskému prezidentovi Viktoru Janukovyčovi

Široce pojaté vyšetřování zkoumá, zda strana bývalého ukrajinského prezidenta Janukovyče využívala ke korupci americké firmy a americký finanční systém. Přímo na Manaforta se podle CNN vyšetřování nezaměřuje. Manafort v pátek kvůli obvinění, že pobíral peníze od Janukovyče, odstoupil z pozice manažera Trumpovy kampaně.

Celý text je ZDE

Vyšetřování ale zkoumá zapojení dalších amerických firem do korupčních aktivit Janukovyčovy vlády. Jednou z nich je podle CNN Podesta Group, která má těsné vztahy s demokraty a administrativou prezidenta Baracka Obamy. Firmu vede Tony Podesta, jehož bratr a spoluzakladatel firmy John Podesta je nyní šéfem kampaně demokratické kandidátky Hillary Clintonové. Podestové podle amerického tisku od Obamova nástupu „vládnou Washingtonu a seznamu hostí Bílého domu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…