Janukovyč přivedl Ukrajinu k bankrotu, poučil čtenáře lidovec

27.04.2014 9:13

Lidovecký kandidát do Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský odpovídá na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz. Píše k aktuální situaci na Východě. Svržený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč podle něj dostal Ukrajinu zcela k bankrotu. Ekonomicky je proto nyní v katastrofálním stavu, který je nadále neúnosný.

Janukovyč přivedl Ukrajinu k bankrotu, poučil čtenáře lidovec
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Čtenář ParlamentníchListů.cz se politika táže na názor ke zvolení exprezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyče. Čtenář bádá, zdali byl vůbec demokraticky zvolen, lidem se asi dobře nedařilo, myslí si. Podle kandidáta do Evropského parlamentu za KDU-ČSL Tomáše Zdechovského byl však i Hitler zvolen demokraticky.

Zdechovský píše, že Janukovyč dostal Ukrajinu k bankrotu. „Ekonomicky je Ukrajina v katastrofálním stavu a na tom se, doufám, shodneme. Za stavu, kdy třetinu dětí vychovávají na Ukrajině pouze matky, neboť otcové z důvodu nezaměstnanosti jezdí pracovat do Evropy, je prostě situace neúnosná. A stříleli demonstranti do policistů, nebo policisté do demonstrantů?“ píše politik.

Zdechovského téma: integrace

O Zdechovském jsme před časem psali v souvislosti s tím, co napsali lidovci do svého programu o nepřizpůsobivých. A co následně škrtli. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz lidovecký kandidát, kterého obviňovali z fašismu, přiznal, že je imigrace zásadní téma, jež nesmíme nechat populistům.

Imigranti totiž prý v několika entitách již netvoří menšinu, ale dokonce většinu, takže je potřeba o tomto tématu v Evropě daleko více mluvit nežli dříve. Vyhýbavost a hysterie některých politiků prý nahrává radikálům, kteří se nebojí pojmenovávat problémy, jež nekontrolované přistěhovalectví přináší. „Problému se proto musí chopit 'normální' strany, které jsou schopny problém řešit rozumně a bez populismu. Právě proto považuji za důležité, aby se problematikou imigrace začala vážně zabývat i KDU-ČSL,“ uvedl.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…