Japonská baletka o Zemanovi: Náš císař by možná spáchal sebevraždu

17.05.2015 7:25

Japonka Miho Ogimotoová žije už pět let v Praze, kde se živí tancem. Má českého přítele a některé věci ji po příjezdu do naší země velmi překvapily. Třeba to, že jí hned při první cestě do Prahy ukradli peněženku. Nebo prezident vrávoral nad českými korunovačními klenoty. Rozhovor s velmi úspěšnou baletkou přináší server Lidovky.cz.

Japonská baletka o Zemanovi: Náš císař by možná spáchal sebevraždu
Foto: red
Popisek: Japonská vlajka

„Tady mi přijde, že lidé jsou schopni si dělat legraci absolutně ze všeho, i z věcí, které by jinde byly brány vážně. U nás by to byl asi velký skandál, kdyby se náš prezident (císař) motal opilý nad posvátným samurajským mečem v přímém přenosu v televizi. Zřejmě by ho donutili, aby se omluvil celému národu, a možná by z té ostudy spáchal harakiri. U vás se tomu zasmějete a jdete dál. Líbil se mi film Slavnosti sněženek, který mi přišel humorný a výstižný. Kde jinde by dokázali natočit dvouhodinový příběh, který se celý točí okolo zabitého divočáka, jestli ho připraví na smetaně nebo se šípkovou omáčkou,“ popisuje, co ji u nás překvapuje.

Vůbec prvním překvapením pro ni ale byla návštěva Prahy před deseti lety. Ve městě se jí hodně líbilo, jen jí velmi rychle ukradli peněženku. Na druhé straně se jí na nás líbí, jak naše rodiny drží pohromadě. V Japonsku se staví spíše na pracovních vztazích.

Pokud jde o politiku, slýchává o ní docela často, překvapuje ji, jak často naši politici mění pravidla, např. ta související s udělováním víz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…