Jarolím se vzdal funkce místopředsedy VV

05.04.2012 9:50

Tomáš Jarolím odstupuje z funkce místopředsedy Věcí veřejných. V minulých dnech vyzýval k tomu, aby VV vystoupily z koalice. Jarolím v minulých dnech vyzýval k tomu, aby VV vystoupily z koalice a v podstatě stál u zrodu současné vládní krize, uvedla ČTK.

Jarolím se vzdal funkce místopředsedy VV
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Jarolím volal nejhlasitěji po demisi ministrů VV, jinak hrozil rezignací. Úterní stranické grémium jeho stanovisko podpořilo. Koaliční strany ale nakonec budou dál jednat s cílem krizi překonat.

Dosáhl jsem svého a inicioval jednání koalice

"Za svou osobu musím konstatovat, že jsem dosáhl svého cíle a inicioval nová jednání koalice a nové parametry vládních a koaličních priorit," uvedl v prohlášení Jarolím. Veřejnosti se v něm omluvil za to, že "inicioval a eskaloval celou situaci". Poděkoval také premiérovi Petru Nečasovi (ODS) "za rychlou a vstřícnou reakci a ochotu řešit vážnou situaci".

"Doufám, že můj impulz bude také novým a důsledným podnětem k řešení kauz a problémů, které zapadly a neřešily se," poznamenal Jarolím. VV chtěly podle úterního usnesení řešit situaci Lesů ČR a úřadů práce.

ODS dala ve středu VV na jednání o budoucí podobě vlády týden. Nabídla revizi vládního programu a zrušení tří ministerstev, jak žádají VV. Jinak bude ODS prosazovat předčasné volby. Podobně se vyjádřila také TOP 09.

Ministři VV by měli podat demise až tehdy, pokud zkrachují jednání zástupců koaličních stran

Poslanecký klub VV večer uvedl, že zástupci strany mají jednat o pokračování vlády a prosazení požadavků nejmenší vládní strany. Až pokud by jednání zkrachovala, její ministři podají demise.

Jarolím zůstává podle prohlášení "aktivním a loajálním členem" VV a stojí za předsedou Radkem Johnem. "Budu dál pracovat na protikorupčních aktivitách, ale již jen jako řadový člen," dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…