Jaromír Jágr a Putinovi agenti. Publicista Fendrych už rýsuje příští prezidentské volby

13.01.2015 16:22

Politické strany by už letos měly mít jasno, jakého kandidáta postaví do boje o post prezidenta, který by se svého úřadu měl ujmout na počátku roku 2018. V zamyšlení nad tím, kdo by mohl na příští hlavu státu kandidovat, to píše na serveru Aktuálně.cz publicista Martin Fendrych. Mimo jiné zmiňuje to, že největší šanci na zvolení by měl Andrej Babiš, který ale zatím svou kandidaturu vylučuje. Myslí si též, že v prezidentské volbě budou velkou roli hrát ruští špioni.

Jaromír Jágr a Putinovi agenti. Publicista Fendrych už rýsuje příští prezidentské volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Fendrych upozorňuje, že snahu stát se hlavou země vyloučil Andrej Babiš. V polemice s americkým novinářem Erikem Bestem loni napsal na Twitter: "Ubezpečuji Erika Besta, že nikdy nebudu kandidovat na prezidenta. Náplň jeho práce by mě nikdy nebavila, ani na ni nemám předpoklady.“ Fendrych se domnívá, že právě Babiš by přitom měl velkou šanci v přímé volbě zvítězit.

Za pravděpodobný scénář prezidentské volby považuje ten, kdy strany budou obejity a objeví se, tedy bude zaplacen, silný nestranický kandidát. "Jako se to stalo na Slovensku, kde vyhrál podnikatel a filantrop (založil neziskovou organizaci Dobrý Anjel), který se vrátil z USA, Andrej Kiska. Slováci mají štěstí; Kiska se povedl,“ domnívá se publicista.

Poukazuje na to, že přímá volba stojí hodně peněz. "Stranám může snadno vypálit rybník nějaký miliardář, který si zaplatí svého kandidáta,“ uvádí s tím, že není úplně nemožná ani představa, že se Babiš dohodne s Jaromírem Jágrem a pošle ho na Hrad. "Kdyby se to stalo, bylo by opravdu hodně zajímavé sledovat, jestli by Češi geniálního hokejistu zvolili,“ podotýká Fendrych.

Ruští špioni budou v kampani hrát velkou roli

Závěrem připomíná, že bychom neměli zapomenout, že patříme do vlivové sféry Ruska. „Stačí sledovat česky píšící proruské propagandistické servery. I tato média a ruští špioni budou hrát v naší prezidentské kampani velkou roli,“ upozorňuje Martin Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…