Jaromír Štětina: KSČM patří před soud. Je v čele prokremelského kolaborantského hnutí

01.04.2015 11:02

Europoslanec Jaromír Štětina (TOP 09) dnes požádal dopisem předsedu vlády Bohuslava Sobotku (ČSSD), aby nechal vypracovat návrh správní žaloby na KSČM. Štětina to oznámil v tiskové zprávě, kterou vyvěsil na svém facebookovém profilu.

Jaromír Štětina: KSČM patří před soud. Je v čele prokremelského kolaborantského hnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Štětina

Europoslanec se odvolává na dosud platné usnesení Senátu z října 2008. Tehdy se senátoři shodli na tom, že KSČM porušuje ústavu a české zákony.

"Komunistická strana Čech a Moravy se stala frontmanem českého kolaborantského prokremelského hnutí, což je výrazným ohrožením bezpečnosti našeho státu a dalším porušením ústavních principů naší země," zdůraznil Štětina, který je známý svým silně antikomunistickým zaměřením.

Celá tisková zpráva europoslance Jaromíra Štětiny

Europoslanec Jaromír Štětina dnes požádal dopisem předsedu vlády České republiky pana Bohuslava Sobotku, aby nechal vypracovat návrh správní žaloby na KSČM. Europoslanec Štětina se přitom odvolává na dosud platné usnesení Senátu PČR č. 511 ze dne 30. října 2008, v němž se Senát domnívá, že KSČM porušuje Ústavu ČR a zákony České republiky.
"Komunistická strana Čech a Moravy se stala frontmanem českého kolaborantského prokremelského hnutí, což je výrazným ohrožením bezpečnosti našeho státu a dalším porušením ústavních principů naší země," zdůrazňuje europoslanec Jaromír Štětina.

Přílohy:
Dopis Jaromíra Štětiny předsedovi vlády ČR Bohuslavu Sobotkovi ze dne 31. 3. 2015
Usnesení Senátu PČR č. 511 ze dne 30. října 2015

Pavlina Hájková
Head of office to Mr. Jaromír Štětina, MEP

European Parliament
ASP 06F265
60 Rue Wiertz
B-1047 Brussels
tel:+32 (0) 228 45492
fax:+32 (0) 228 49492
GSM: +420776742420
pavlina.hajkova@ep.europa.eu
uwww.jaromir.stetina.cz

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y
S E N Á T

 

6. funkční období
511.
USNESENÍ SENÁTU
ze 17. schůze dne 30. října 2008

k závěrečné zprávě Dočasné komise Senátu pro posouzení ústavnosti KSČM /senátní tisk č. 327/

Senát

shledává
četnost a dlouhodobě opakované indicie porušení Ústavy ČR a nedodržování zákonů ve smyslu Zákona o sdružování v politických stranách a politických hnutích č. 424/1991 Sb. Komunistickou stranou Čech a Moravy jako znepokojující a závažné;

se domnívá,
že by se Nejvyšší správní soud zejména ve smyslu § 3 a § 15 zákona č. 424/1991 Sb. O sdružování v politických stranách a v politických hnutích měl, na základě návrhu podaného vládou, senátním podnětem zabývat, protože existují důvodná podezření, že Komunistická strana Čech a Moravy nemůže vyvíjet činnost, neboť porušuje ústavu a zákony (viz § 4 zákona 424/1991 Sb.);

ukládá předsedovi Senátu,
aby postoupil Závěrečnou zprávu Dočasné senátní komise pro posouzení ústavnosti KSČM vládě.

Přemysl Sobotka v. r.
předseda Senátu

Josef Pavlata v. r.
ověřovatel Renatu do Senátu

V Bruselu dne 31. 3. 2015

Vážený pane předsedo vlády,

Senát Parlamentu České republiky ve svém 511. usnesení ze dne 30. října 2008 vyjádřil podezření, že Komunistická strana Čech a Moravy porušuje Ústavu a zákony České republiky. Senát PČR se domnívá, že by toto podezření měl prověřit Nejvyšší správní soud.
Toto usnesení Senátu PČR je stále platné, proto si Vás dovoluji, vážený pane předsedo vlády, požádat, abyste inicioval usnesení Vlády ČR, které by příslušným ministerstvům vydalo pokyn ke zpracování správní žaloby na KSČM.
Obracím se na Vás, pane předsedo vlády, právě v této době, kdy se Komunistická strana Čech a Moravy stala frontmanem českého kolaborantského prokremelského hnutí, což je podle mého názoru výrazným ohrožením bezpečnosti našeho státu a dalším porušením ústavních principů naší země.

S přátelskou úctou

Jaromír Štětina

Příloha: 511. usnesení Senátu PČR ze dne 30. října 2008

Vážený pan
Mgr. Bohuslav Sobotka
Předseda vlády ČR

Úřad vlády České republiky
nábřeží Edvarda Beneše 4
118 01 Praha 1 - Malá Strana


 


 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…