Jaromír Štětina líčí, jak dával rozhovor ruské televizi. Bylo to prý velmi zajímavé

30.01.2016 21:47

Europoslanec Jaromír Štětina (TOP 09) na sociální síti Facebook popsal střet dvou světů. Světa západního a ruského. O tom, jak moc jsou tyto světy rozdílné se přesvědčil, když poskytl interview jedné ruské státní televizi. Sdělil prý redaktorovi, že ruskou imperiální říši čeká rozpad, čímž redaktora notně vyvedl z míry. Došlo však i na právo bránit se se zbraní v ruce či na „korektnost“.

Jaromír Štětina líčí, jak dával rozhovor ruské televizi. Bylo to prý velmi zajímavé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jaromír Štětina také sdělil, že pátou kolonou Kremlu je v České republice KSČM

„Dnes jsem dělal interview pro jednu ze státních, putinovských televizi. Vlastně to bylo moje interview s nimi, abych poznal, co si myslí,“ napsal europoslanec v pátek. Z tohoto interview si prý odnesl dva zážitky. Nejprve Rusům vzkázal, že jako europoslanec bude hlasovat pro zrušení protiruských sankcí, až Moskva vrátí Krym tam, kam patří, čili Ukrajině. Redaktor mu jasně řekl, že se to nikdy nestane a Štětina reagoval stejně jednoznačně. „Řekl jsem, že v tom případě nebudu nikdy hlasovat pro zrušení sankcí,“ napsal politik.

Následně poznamenal, že se jednoho dne rozpadne ruská koloniální říše. Co následovalo? „Udiveně pan redaktor vrtěl hlavou. Pro oba, pro mne i pro ruského redaktora, to byl nepříjemný střet dvou světů.“

Nezůstalo však jen u ruského Interview. Europoslanec také prozradil, že se jednoznačně postaví za právo bránit svůj život se zbraní v ruce, až se bude na půdě Evropského parlamentu rokovat a hlasovat o návrhu na přísnější regulaci držení zbraní.

Nakonec došlo i na tolik propíranou a z různých stran kritizovanou „korektnost“. Kupříkladu analytik Petr Robejšek nejednou prohlásil, že korektnost západních politiků v podstatě zabíjí Západ, neboť politici nepopisuju věci pravými jmény a nehají, co je třeba hájit. Štětina ale nabídl trochu jiný pohled, když glosuje jeden z článků serveru ParlamentníListy.cz. „Prosím, řeknete mi co je špatného na korektnosti. I moje máma mi říkala: buď slušnej a korektní,“ poznamenává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…