Jaromír Štětina nadšeně píše z Bruselu: Všude krásné muslimské holky, tolik barev, taková rozmanitost. Tato nová Evropa se mi líbí

09.08.2015 10:55

Europoslanec Jaromír Štětina (TOP 09) na sociální síti Facebook napsal pár slov o pestrosti společnosti, s jakou se setkává v Bruselu. Potkává tam krásné muslimské holky i bělovlasé starce z různých koutů světa. Rodí se nová multikulturní Evropa, ať už se nám to líbí, či ne. Výrok europoslance vyvolal ovšem obsáhlou debatu, v níž padl i odkaz na prapor Azov a zabíjení Rusů.

Jaromír Štětina nadšeně píše z Bruselu: Všude krásné muslimské holky, tolik barev, taková rozmanitost. Tato nová Evropa se mi líbí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jaromír Štětina také sdělil, že pátou kolonou Kremlu je v České republice KSČM

„Zase v Bruselu. Šel jsem nakoupit do Lidlu, kousek od Evropského parlamentu. Pocítil jsem opět barevnost a rozmanitost. Černí šoféři, muslimské krásné holky v šátcích chodí jako holky v Praze, Indové na corner shopech – bruselští Vietnamci, šikmoocí důchodci a pobudové všech barev, bělovousí starci ze všech koutů světa... Rodí se nová Evropa. Líbí se mi, protože se dere do světa,“ napsal Štětina.

V následné diskusi pod příspěvkem ale brzy zazněl názor, že nelze ve společnosti přijímat uprchlíky, kteří se odmítají začlenit do evropských společností. I naším zájmem by proto mělo být urovnání konfliktů v krizových oblastech, z nichž pak lidé nebudou chtít odcházet. „Pane Štětino, realita a problémy, které prohlubuje s migrací EU, jsou neúnosné, kdo za to převezme zodpovědnost, kdo toto šílenství celé financuje, kdo jim dává mobily, kdo jim zakázal mluvit o organizátorech, je třeba si uvědomit, že uprchlíci jsou oběti systému, který neprospěje vůbec nikomu,“ napsala jedna z dam. Lidé žijící ve Francii či Velké Británii mají prý s uprchlíky neblahé zkušenosti.

Znovu se však také ozval sám Štětina, který konstatoval, že se Evropa stává multikulturním kontinentem, je to realita a děje se to bez ohledu na to, zda si to někdo přeje či nepřeje. I europoslanec ovšem uznává, že v pohybu jsou dnes v podstatě miliony lidí a Evropa by si měla vybírat, koho přijme. Musíme mít zájem především o vzdělané lidi.

Politik se dočkal zastání řady lidí, kteří se stavějí skepticky k vlně strachu z uprchlíků, zvláště v Česku prý nepředstavují hrozbu. Padla však také zmínka o ukrajinském nacionalistickém praporu Azov, jeden z diskutujících se totiž podivoval nad tím, jak Štětina v poslední době prapor Azov obhajoval a dnes se pokouší o obhajobu multikulturní společnosti. Jak je možné, že Araby toleruje, ale Rusy by podle občana vraždil?

Co přesně píše na Facebooku Jaromír Štětina:

Zas v Bruselu. Šel jsem nakoupit do Lidlu, kousek od Evropského parlamentu. Pocítil jsem zas barevnost a rozmanitost. Černí šoféři, muslimský krásný holky v šátcích chodí jako holky v Praze, indové na corner shopech - bruselští vietnamci, šikmoocí důchodci a pobudové všech barev, bělovousí starci ze všech koutů světa... Rodí se nová Evropa. Líbí se mi, protože se dere do světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…