Jaromír Štětina popsal, jak Evropský parlament pomáhá trpícím všude ve světě

15.05.2015 11:43

Europoslanec a člen Evropské lidové strany Jaromír Štětina informoval o tom, jak funguje Evropský parlament. Tato instituce, jakožto nástroj demokracie a odraz vůle lidu, se podle něj snaží o ochranu lidských práv.

Jaromír Štětina popsal, jak Evropský parlament pomáhá trpícím všude ve světě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Štětina

„Umožňuje nám například vyvíjet tlak na nedemokratické režimy k tomu, aby zlepšily své chování,“ vysvětlil Štětina jednu z funkcí Evropského parlamentu a dodal: „Nerozlišujeme mezi ostře sledovanými a zapadlými konflikty. Vystupujeme na obranu pronásledovaných a trpících všude, kde je to třeba.“

Štětina podotkl, že za dobu, co je europoslancem, se dokázalo prosadit například omezení tradičních biopaliv a podpořit modernější biopaliva. Evropský parlament prý také umožnil členským státům zakázat pěstování geneticky modifikovaných organismů.

Celý Štětinův text

V Evropském parlamentu se dle Štětiny podařila prosadit také protiteroristická opatření a usnesení k vraždě ruského opozičního politika Borise Němcova a osvobození ukrajinské pilotky Nadiji Savčenkové. Štětina vyzdvihuje také úspěšné usnesení rezoluce o genocidě Arménů a probíhající jednání o evropské migrační a azylové politice.

„Cítím jako své poslání pomáhat Gruzii i dalším bývalým sovětským republikám v tom, aby si mohly svobodně zvolit svou budoucnost,“ napsal na závěr Štětina.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…