Jaromír Štětina vytasil další důvod, proč nepůjde na Hrad: Nemám rád alkoholiky a lháře

28.10.2014 8:59

Europoslanec Jaromír Štětina už dříve na Facebooku uvedl, že pozvánku na Hrad na slavnostní večer při příležitosti státního svátku od Miloše Zemana vyhodí. Nejenže se mu nelíbí nepozvání dvou rektorů, důvodů má údajně více. „Jeden další je ten, že nemám rád alkoholiky a lháře,“ napsal doslova v diskuzi pod sdíleným článkem ParlamentníchListů.cz s názvem „Takto Miloš Zeman zesměšnil politika, který zítra odmítl přijít na Hrad“, a který si Štětina sdílel na svém facebookovém profilu.

Jaromír Štětina vytasil další důvod, proč nepůjde na Hrad: Nemám rád alkoholiky a lháře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Štětina

Europoslanec Jaromír Štětina už dříve na svůj Facebook napsal, že sice pozvánku na předávání státních vyznamenání v den státního svátku dostal, ale na Pražský hrad nepůjde. Štětina patří k těm politikům, kteří odsuzují prezidentovo selektivní zvaní rektorů. Zeman totiž nepozval na oslavy rektora Masarykovy univerzity Mikuláše Beka a jeho kolegu z Jihočeské univerzity Libora Grubhoffera.

Nyní Štětina sdílí na Facebooku článek ParlamentníchListů.cz s názvem „Takto Miloš Zeman zesměšnil politika, který zítra odmítl přijít na Hrad“. Jde v něm o jeho reakci na odmítnutí pozvání šéfa právního výboru Evropského parlamentu Pavla Svobody (KDU-ČSL). Když byl Zeman tázán, zda mu nevadí, že lidovecký europoslanec nehodlá slavit ve Vladislavském sále, protože nepozval ony dva rektory a podle něj je nepřípustné, aby vybíral podle sympatií, prezident uvedl, že ani neví, o koho jde. „A to je, prosím, kdo? Je mi velice líto, mně to jméno nic neříká, takže nemohu předstírat, že toho vůbec lituji," odpověděl Zeman.

  • Sdílený článek ParlamentníchListů.cz ZDE.

Štětina: Nemám rád alkoholiky a lháře

Jaromír Štětina zareagoval na svém Facebooku stručně: „Pan europoslanec docent Svoboda je noblesní vzdělaný muž, kterému Miloš Zeman nesahá po kotníky,“ píše s tím, že důvodů, proč pozvánku na slavnostní ceremoniál vyhodí, je více.

Pod sdíleným článkem se rozvinula čilá diskuze, kde se vyjadřují především ti, co se Zemanovým vybíráním hostů nesouhlasí a zároveň se jim nelíbí jeho urážející poznámka na adresu Pavla Svobody. Do debaty se opětovně zapojil i Jaromír Štětina a tentokrát se vyjádřil velmi nekompromisně. „Nepozvání rektorů je jen jedním z důvodů, proč jsem pozvánku na Hrad vyhodil. Jeden další je ten, že nemám rád alkoholiky a lháře,“ napsal doslova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…