Jaroslav Bašta píše o zdegenerované nomenklatuře a jejích prolhaných médiích. Zažili jsme to před rozpadem komunistické moci a je to tu prý znovu

31.01.2016 9:21

Lidé více důvěřují zprávám na Google než veřejnoprávní televizi a novinám hlavního proudu. K tomuto závěru došel jeden z posledních průzkumů. Sociálnědemokratický politik Jaroslav Bašta se v komentáři zveřejněném na serveru Prvnizpravy.cz zamýšlí nad tím, k čemu takový vývoj může vést.

Jaroslav Bašta píše o zdegenerované nomenklatuře a jejích prolhaných médiích. Zažili jsme to před rozpadem komunistické moci a je to tu prý znovu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Bašta poukazuje na to, že Google žádné zpravodajství nemá, lidé si jen jeho prostřednictvím sdělují to, co si myslí a to, co považují za důležité. „Tato totální ztráta důvěryhodnosti oficiálních sdělovacích prostředků sice představuje nelichotivé vysvědčení všem zaměstnancům „lživých novin“, jak je nazývají na východě Německa, ale zároveň vytváří toxické podhoubí pro fámy a dezinformace vkládané do veřejného prostoru kdoví kým a kdoví proč,“ upozorňuje Bašta na riziko takového vývoje.

Celý text je ZDE

Bašta rovněž píše, že Evropané si zvolili neschopné vládce a ještě horší systém vládnutí, který fungoval jen v dobrých časech. „Když se všude kolem nás (za našeho ignorantského přispění) rozzuřila válečná lítice a zničila téměř všechny státy v našem sousedství, naši politici vidí jedinou cestu, jak čelit nesnázím – ignorovat realitu! Proto nám zatajují pravdu či rovnou nestydatě lžou,“ upozorňuje Bašta.

Sdělovací prostředky jen změnily znaménko u pojmů socialismus a kapitalismus

A tak se podle něj den za dnem současní politici stále více podobají bývalé komunistické nomenklatuře a jejím způsobům. „Mají k dispozici sdělovací prostředky, z nichž ty na východě Evropy vlastně nikdy svůj obraz světa nezměnily. Jen změnily znaménko plus za mínus u takových pojmů jako socialismus x kapitalismus, Východ kontra Západ. Ty na Západě se to také rychle naučily,“ píše Bašta s tím, že svobodu slova znovu nahradila propaganda a svobodu myšlení politická korektnost.

Upozorňuje na to, že nikdo neví, kdo a proč rozhoduje o tom, co politicky korektní je, a co nikoli. A od toho se odvíjí nejen politika, ale také právo. Nejlépe to lze podle Bašty ukázat na několika příkladech: „Islám je náboženstvím míru.“ „Politici a novináři, kteří nám to do omrzení opakují, zároveň ukazují videa s drastickými popravami Islámského státu. Lidem, kteří tezi o náboženství míru popírají, hrozí trestní stíhání. I u nás,“ podotýká politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…