Jaroslav Bašta popsal plán islamistů. Odpůrcům EU by se možná líbil

24.07.2016 7:52

Někdejší diplomat v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta při pohledu na to, co se v posledních týdnech děje v Evropě, konstatuje, že islamisté útočí na děti a mladistvé, aby svrhli vládu v EU i v jednotlivých členských státech společenství. Následně se u nás pokusí vyvolat občanskou válku a prosadit chalífát se sídlem třeba v Bruselu.

Jaroslav Bašta popsal plán islamistů. Odpůrcům EU by se možná líbil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Islámští radikálové a další pomatenci se zaměřili na vraždění dětí a mladých lidí. Při pohledu na události posledních týdnů tak soudí Jaroslav Bašta, který si v komentáři pro PrvníZprávy.cz klade otázku, proč teroristé a jiní pomatenci činí právě toto.

„Asi je na čase si položit otázku, co sledují islamisté svými atentáty (a jejich napodobeninami ze strany různých magorů)? Proč v tomto létě začali cíleně útočit na děti? Napadá mě jedna logická odpověď – chtějí svrhnout současné vedení Evropské unie a většinu vlád členských zemí. Svým vražděním usvědčují současný establishment z neschopnosti a doufají, že vzpoura, kterou tím vyvolají, vynese k moci jejich nepřátele. Tedy současné opoziční politiky, kteří přijdou s tvrdým restriktivním postupem vůči migraci i muslimským ghettům. Islamisti pak budou moci poukazovat na to, že mýtus o asimilaci padl. Jedinou možnou odpovědí na staré a nové křivdy bude podle jejich přesvědčení džihád a přenesení svaté války do srdce světa nevěřících. A vytvoření nového chalífátu, třeba v Bruselu. Myslím, že většině občanů členských zemí EU nebude svržení současné neschopné věrchušky na unijní a národní úrovni proti mysli,“ je přesvědčen Bašta.

Celý komentář najdete zde.

Musíme však doufat, že si následně zvolíme takové politiky, kteří nedopustí rozpoutání občanské války a současně se vypořádají s teroristy, ty islámské nevyjímaje. Prozatím se totiž zdá, že bojovníci Islámského státu mohou slavit. Na Blízkém východě sice prohrávají, ale stačí poslat pár bojovníků do Evropy, kteří naruší náš pocit bezpečí, a starý kontinent se rozloží.

Na osamělé bojovníky nejsme v Evropě po sedmi desetiletích klidu a míru připraveni. Ukázal nám to jediný útočník v pátek v Mnichově. Ačkoli máme kamery takřka všude, trvalo několik hodin, než policie zjistila, že jediný útočník je mrtev a komplice nemá. Mezitím policie pořádala obrovské manévry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…