Jaroslav Bašta tuší velký výbuch: Takový příkop mezi lidmi a politiky byl naposledy za protektorátu. A v EU reálně hrozí občanská válka

17.10.2015 17:16

Někdejší vyslanec na Ukrajině a v Rusku Jaroslav Bašta popisuje, proč v žádném případě nemůže muslimská migrace do Evropy tomuto kontinentu prospět, přičemž svá tvrzení opírá např. o data shromážděná německým ekonomem. Muslimská imigrace totiž podle Bašty poškodí především Německo. Vše ale může skončit velmi hrůzně, totiž občanskou válkou v EU.

Jaroslav Bašta tuší velký výbuch: Takový příkop mezi lidmi a politiky byl naposledy za protektorátu. A v EU reálně hrozí občanská válka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Jaroslav Bašta zmiňuje v komentáři pro První zprávy.cz dvě knihy, které nevyšly před pár týdny, ale před lety, avšak i tak dobře zachycují, co nám hrozí v uprchlické krizi. První knihou jsou „Poslední dny Evropy...“ od Waltera Laqueura. Druhou je „Německo páchá sebevraždu“ od německého ekonoma Thilo Sarrazina. V obou dílech jsou srovnávány přistěhovalecké vlny, s nimiž se musela Evropa v minulých dekádách vypořádat. I díky přečtení těchto knih došel Bašta k jasnému závěru.

„Muslimové si přinášejí do nové vlasti své náboženství, kulturu, společenské uspořádání, své jazyky, předsudky a stará nepřátelství a odmítají se čehokoli z toho vzdát. Proto nejsou úspěšní ani společensky, ani ekonomicky. Tuto frustraci řeší ještě hlubším příklonem ke své víře, takže duchovním i organizačním centrem každého ghetta je mešita a její imám. Důsledkem pak jsou jevy, které lze dobře podchytit statisticky – míra nezaměstnanosti, zločinnosti, drogové závislosti a závislosti na sociálních dávkách. Zvláště odstrašující je Laqueurův údaj o Dánsku před deseti lety: ač muslimové tvořili jen 5 % obyvatel, konzumovali 40 % sociálních výdajů,“ píše autor.

Celý komentář najdete zde

Evropské státy dělají ale ještě jednu chybu. V duchu hodnot multikulturalismu se vzdávají monopolu na násilí. Dovolují, aby na jejich území vznikala ghetta – zóny, kam se bojí chodit i zdejší policisté. Migranti tu mají téměř volnou ruku. Jednou z možností, jak to bohužel může skončit, je podle Bašty i občanská válka v různých zemích EU. Nebylo by to ostatně poprvé, co stěhování celých národů podobnou válku vyvolalo.  

„Pokud jde o Českou republiku, obávám se, že pouhá hrozba nuceného přijímání imigrantů (vnucené kvóty) povede ke změně politické mapy našeho státu. Politici poslušní diktátu Evropské komise asi budou muset po příštích volbách emigrovat do Bruselu. Tak hluboký rozpor mezi občany a politickou elitou totiž byl v Čechách naposledy za protektorátu,“ končí svůj komentář Jaroslav Bašta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…