Jaroslav Foldyna představuje svou platformu v ČSSD i její logo. Podívejte se

11.04.2015 21:00

Zrodila se nová levicová platforma DOLEVA. Vznikla v rámci ČSSD a jejími zakladateli jsou poslanec Jaroslav Foldyna, někdejší ministr zahraničí Jan Kavan a další. "Nejsme tu pro bankéře, ale pro obyčejné lidi. Nejsme tu pro zbrojaře, ale pro oběti války nebo pozůstalé, chceme mír. Nejsme tu pro lidi, kteří mají v kapse zlaté pero, protože takoví se o sebe postarají sami." I to hlásá nové uskupení.

Jaroslav Foldyna představuje svou platformu v ČSSD i její logo. Podívejte se
Foto: Platforma Doleva!
Popisek: Logo nové levicové platformy Doleva! vzniklé uvnitř ČSSD

„Za Doleva budou vystupovat čtyři mluvčí: Jaroslav Foldyna, poslanec ČSSD, Jan Kavan (zvolený z řad seniorů), Lukáš Ulrych (zvolený z řad mladých) a čtvrté místo je rezervováno pro ženu z řad členů Doleva, která bude zvolena v nejbližší době. Doleva bude pracovat jako zájmové hnutí v rámci ČSSD v souladu se čl. 53 stanov, ale za cíl si klade úzkou spolupráci se všemi levicovými silami, občanskými sdruženími a iniciativami, s odbory a s každým, kdo podporuje základní hodnoty, jakými jsou vzájemná solidarita, sociální spravedlnost či důstojné podmínky pro všechny,“ stojí v základním prohlášení platformy, které je dostupné např. na sociální síti Facebook u poslance Foldyny.

Uskupení se bude podílet na pořádání seminářů s levicovou tematikou, ale za cíl si klade i zlepšení konkrétních životních podmínek občanů. "Nemluvíme za elity, ale za vás, hlásají zakladatelé. Nemluvíme za bankéře, ale za pracující, kteří si váží každé koruny. Nemluvíme za zbrojaře, ale za oběti války, nemluvíme za velké podnikatele či výrobce, ale za spotřebitele," představuje dále Foldyna svou platformu.

V dnešním světě se prohlubují rozdíly mezi bohatými a chudými. I na to chce platforma upozorňovat a měnit to. Dalším cílem je také „restartovat“ ČSSD. Její hodnoty jsou prý stále platné, ale je třeba jim vdechnout nový život. „Nedůvěra a netolerance mezi lidmi jsou přiživovány médii včetně veřejnoprávních, která rezignovala na jakoukoliv snahu o objektivní informování a kultivovanou podobu demokratického diskurzu, a naopak přispívají k polarizaci společnosti. Nedůvěra a netolerance mezi lidmi jsou živeny nejrůznější xenofobií včetně rusofobie či islamofobie. Očekávání z polistopadového vývoje se pro většinu našich občanů nenaplňují nebo se realizují jen ztěžka a polovičatě. Lidem chybí naděje,“ stojí také v prohlášení.

Podle platformy už o dění nerozhodují občané, ale banky nebo často nikým nevolené elity. Evropská unie se musí opět stát unií pro lidi.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…