Jaroslav Plesl se rozjel: Horáček si myslí, že když se postaví vedle Vášáryové, někdo bude chodit na jeho mítinky? Strašnej amatér!

17.02.2017 14:24

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl se dnes na svém facebookovém profilu rozhodl vyjádřit k aktuálnímu společenskému i politickému dění. A vyjádřil se leckdy opravdu peprně.

Jaroslav Plesl se rozjel: Horáček si myslí, že když se postaví vedle Vášáryové, někdo bude chodit na jeho mítinky? Strašnej amatér!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

První komentář směřoval k ministru zahraničních věcí Lubomíru Zaorálkovi (ČSSD). „Zaorálek mi včera do studia přinesl flašku. Prý: ‚Jenom dva lidi mi před volbami s jistotou tvrdili, že vyhraje Trump – vy a Miloš. Takže oba ode mě dostanete lahev.‘ Cool,“ okomentoval to Plesl.

Následně se také vyjádřil k možné spolupráci premiéra Bohuslava Sobotky s KSČM, o níž mluvil v rozhovoru pro Hospodářské noviny. V něm označil Bohumínské usnesení, které zakazuje ČSSD spolupráci s komunisty, za přežitek. „A proč by Sobotka s komunisty nespolupracoval?“ zeptal se a dodal, že Jiří Paroubek to jako premiér praktikoval velice úspěšně v rámci neformální legislativní koalice, přičemž vládní koalici měl jen pro forma. „Osvědčená cesta. Všechno ostatní je jenom hysterie. Takže: Pehe, Honzejk, Fendrych... Teď!“ zmínil.

Neodpustil si ani pobídku veřejnoprávní České televizi. „Jak se vysílá ten dokumentární seriál Český žurnál, tak by se mi jako koncesionáři České televize moc líbilo, kdyby Robert Sedláček s Filipem Renčem dostali příležitost natočit portrét s názvem Vít Klusák – etalon pražského intelektuálka,“ řekl.

„Konzervativní voliče KDU-ČSL by mělo zajímat, že Bělobrádek a Gazdík se spojili, aby mohli společně vyrazit do lesa...“ zareagoval také na dvojkoalici lidovců a STAN, která plánuje jít společně do voleb.

A co prezidentské volby v příštím roce? „A to si Michal Horáček opravdu myslí, že když se postaví vedle Vášáryové, bude někdo chodit na jeho předvolební mítínky? To je strašnej amatér, fakt ale,“ podotkl Plesl.

Závěrem se pak pobavil i nad tím, jak se prezident USA Donald Trump vysmíval reportérovi CNN. „Ježiš, jak já chci vidět Trumpovu tiskovku live,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…