Jaroslav Štefec se vrátil v bojovné náladě z provedení Smetanovy Mé vlasti: Tato země je naše. Blaník i Vltava, Tábor i Vyšehrad. Nevezmou nám ji, braňme se!

13.12.2016 10:27

Bezpečnostního experta Jaroslava Štefce inspiroval poslech koncertu, na němž zazněla Smetanova Má vlast, k obsáhlejšímu zamyšlení nad současnou politickou situací. Rozepsal se o ní na svém facebookovém profilu.

Jaroslav Štefec se vrátil v bojovné náladě z provedení Smetanovy Mé vlasti: Tato země je naše. Blaník i Vltava, Tábor i Vyšehrad. Nevezmou nám ji, braňme se!
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Zbrojní analytik Jaroslav Štefec v pořadu ČT Hyde park

„Pod dojmem emocí ze slyšeného konstatuji: Tahle země je naše. Blaník i Vltava, Tábor i Vyšehrad. Navrhuji si ji nenechat jen tak vzít. Máme tady tisícileté kořeny, naši předkové tu pracovali, rodili a vychovávali děti, bojovali i umírali. Prostě žili tady,“ píše nejprve.

My, Češi, jsme podle Štefce zvláštní národ. „Haní nás, dávají nám různá přízviska (zejména ti, kteří zde snadno žijí z našich peněz), snaží se nás umlčet, ‚asimilovat‘, tu poněmčit, tu islamizovat. Proč asi? Zřejmě budeme dost tvrdý oříšek a něčemu překážíme,“ domnívá se.

Sám je na „oříškovství“ hrdý. „A navrhuji – pojďme v tom vytrvat. Buďme dál tvrdým oříškem, zbavme se těch prodejných zkorumpovaných zmetků, kteří si říkají ‚vrcholná politická reprezentace‘, a zkusme to jinak. Jde to. I demokratickými cestami,“ vyzývá.

Poukazuje na to, že pod vedením „totálně impotentní a zkorumpované EU, neschopné zorganizovat jakýkoliv odpor, obyvatelé západní Evropy jen trpně přihlížejí likvidaci svých kultur, svých křesťanských kořenů, a tím i samotné podstaty západní civilizace“. „Možná si ani neuvědomují, že oni, její nositelé, budou následovat vzápětí,“ podotýká Štefec.

A vyzývá: „Postavme se tomu. Využijme demokratických mechanismů a hledejme vhodné nezkorumpované lidi, schopné se postavit zparchantělým politikům a vytvořit základ nové politické kultury v naší zemi. Vybírejme své kandidáty pečlivě a nezapomeňme – volby, klíčové pro budoucnost nejen nás, ale i našich potomků, se blíží,“ uzavírá Štefec své zamyšlení.

Celý text příspěvku Jaroslava Štefce na jeho facebookovém profilu:

Měl jsem dnes, vlastně už včera, tu čest zúčastnit se soukromého koncertu, na němž byla provedena Smetanova Má vlast. Pod dojmem emocí ze slyšeného konstatuji: Tahle země je naše. Blaník i Vltava, Tábor i Vyšehrad. Navrhuji si ji nenechat jen tak vzít. Máme tady tisícileté kořeny, naši předkové tu pracovali, rodili a vychovávali děti, bojovali i umírali. Prostě žili tady. Na tom kusu země vprostřed Evropy, zvláštního tím, že je zřejmě situován v impaktním kráteru po dopadu obřího meteoritu kdysi dávno, v prvohorách nebo druhohorách.

Podívejte se na její obrysy. Jsou zvláštní. Stejně tak i my, Češi, jsme zvláštní národ. Haní nás, dávají nám různá přízviska (zejména ti, kteří zde snadno žijí z našich peněz) snaží se nás umlčet, "asimilovat", tu poněmčit, tu islamizovat. Proč asi? Zřejmě budeme dost tvrdý oříšek a něčemu překážíme. Já jsem na to "oříškovství" hrdý. A navrhuji - pojďmě v tom vytrvat. Buďme dál tvrdým oříškem, zbavme se těch prodejných zkorumpovaných zmetků, kteří si říkají "vrcholná politická reprezentace" a zkusme to jinak. Jde to. I demokratickými cestami.

Ač to říkám nerad, muslimové nám v tom budiž příkladem. Zneužíváním, nebo spíše využíváním principů a slabosti demokracie dokázali s podoporou týchž zmetků, kteří se snaží o nastartování procesu islamizace i u nás, dosáhnout bez jakéhokoliv odporu za 50 let v západní Evropě včetně jejího "srdce", Belgie, takového vlivu, jakého nedosáhli za předešlých 1000 let válek a výbojů.

Pod vedením totálně impotentní a zkorumpované EU, neschopné zorganizovat jakýkoliv odpor, obyvatelé západní Evropy jen trpně přihlížejí likvidaci svých kultur, svých křesťanských kořenů a tím i samotné podstaty západní civilizace. Možná si ani neuvědomují, že oni, její nositelé, budou následovat vzápětí.

Postavme se tomu. Využijme demokratických mechanismů a hledejme vhodné nezkorumpované lidi, schopné se postavit zparchantělým politikům a vytvořit základ nové politické kultury v naší zemi. Vybírejme své kandidáty pečlivě a nezapomeňme - volby, klíčové pro budoucnost nejen nás, ale i našich potomků, se blíží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …