Jaroslav Tvrdík napsal dlouhý dopis do Mladé fronty Dnes. Babišovi se možná nebude líbit

13.09.2013 13:01

Bývalý volební manažer ČSSD a někdejší ministr obrany Jaroslav Tvrdík ve svém otevřeném dopise MF Dnes reaguje na tři články publikované v tomto deníku. Týkaly se schůzky Tvrdíka s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem (ČSSD) a Jeronýmem Tejcem (ČSSD), kterou měl řídit předseda SPOZ Martin Nejedlý - což uvedl ve svém příspěvku na sociální síti Andrej Babiš.

Jaroslav Tvrdík napsal dlouhý dopis do Mladé fronty Dnes. Babišovi se možná nebude líbit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

Podnikatel a šéf hnutí ANO Andrej Babiš na Twitter napsal: "Nejvyšší kmotr Martin Nejedlý řídil minulý týden v hotelu Augustin poradu Hašek-Tejc-Tvrdík a všichni si pozorně psali úkoly."

Deník MF Dnes, který patří pod vydavatelství Mafra, které Babiš nedávno koupil, na setkání reagoval podle Tvrdíka během několika hodin s takovou intenzitou a věnoval mu i první stránku a hlavní titulek, že se prý snad musí jednat o zásadní politickou událost v životě České republiky, proto politik přidává další informace jak pro deník, tak pro jeho čtenáře.

Celý dopis Jaroslava Tvrdíka najdete ZDE

Tvrdík je předsedou dozorčí rady Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce. Považuje proto za škodu, že Babiš neinformoval ve svém příspěvku také o tom, že výše uvedení politici na setkání mluvili mimo jiné o podnikání v Číně. Kritizuje už samotný fakt, že Babiš na schůzku tímto způsobem upozornil.

Deník zase měl prý u tohoto typu informace také uvést, že pochází od Babiše - nového vlastníka deníku MF Dnes. Pokud by Babiš, stejně jako ostatní politici, pracoval ve vztahu ke svým konkurentům sice s nadsázkou, ironií a mírným posunem předkládaných informací, ale pokud by tak činil férovým způsobem, měl by na to podle Tvrdíka právo.

"Myslím si však také, že Váš deník, který je jinak k podobným informacím od politiků velmi opatrný a v podstatě je nezveřejňuje, neboť jsou spíše bulvárního charakteru, nevzal tuto možnost od pana předsedy ANO na vědomí," píše politik. Bohužel se tak prý deník postavil do podezření, že jen horlivě plní přání nového majitele a pomáhá mu v jeho kampani.

Nedostal prý žádné úkoly

Schůzka prý nebyla naplánovaná a Tvrdík se jí zúčastnil naprosto náhodou. "Neměl jsem domluvenou na tento den ani přímo, ani nepřímo žádnou schůzku s poradcem prezidenta republiky panem Martinem Nejedlým, neúčastnil jsem se žádné porady, on ani nikdo další mi na zmíněném setkání nediktoval žádné úkoly a já jsem si je logicky ani nemohl zapisovat. Podobně je nepravdivá řada dalších uveřejněných informací, respektive nepravdivých spekulací," uvádí politik.

Pravda je podle něj taková, že jako člen vedení Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce se pravidelně a oficiálně setkává se starosty, hejtmany a ministry na akcích v Čínské lidové republice nebo na jejich přípravě v České republice.

Do vrcholné politiky se nevrací

Tvrdík rovněž popřel informaci, kterou deník na základě Babišova příspěvku rozvíjel, že se před volbami vrací do České republiky, tedy v době, kdy "jde zase o moc". Ani příští čtyři roky se prý nehodlá jakkoli odchýlit od své současné práce.

Redaktorům MF Dnes přeje, aby "co nejdříve vyřešili pro Česko zatím ve volební kampani neznámou situaci, ve které je kandidát na předsedu vlády a předseda politické strany i majitelem takto významného média a používali jste k jeho aktivitám a iniciativám stejným metr, kterým měříte politikům ostatních stran," píše Tvrdík.

Závěrem přeje politické straně ANO přízeň voličů a naplnění jejího motta "bude líp".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…