Jasná čísla: Počet zatčených uprchlíků. Včetně napadení dívek a znásilňování

04.08.2016 10:38

Britský deník The Express zveřejnil šokující policejní statistiky, podle kterých bylo v průběhu jednoho roku v Anglii a Walesu zatčeno 900 syrských uprchlíků. Někteří z nich znásilňovali, a dokonce také zneužívali děti.

Jasná čísla: Počet zatčených uprchlíků. Včetně napadení dívek a znásilňování
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Mezi stovkami zatčených Syřanů byli například čtyři muži, kteří byli obviněni ze sexuálního napadení dvou čtrnáctiletých dívek. Celý incident se odehrál jen několik metrů od fotbalového stadionu Newcaste United. V polovině června stanuli osmnáctiletý Omar Badreddin a dvacetiletí Mohammed Alfrouh a Mohammad Allakko před soudem, který je ovšem shledal nevinnými. Sexuálního napadení se také zúčastnil jejich šestnáctiletý soukmenovec, který tehdy na obvinění teprve čekal.

Z oficiálních statistik vyplývá, že Syřané byli v období mezi březnem 2015 a březnem 2016 šestou největší národnostní skupinou, která ve Velké Británii žádala o azyl. Povolení k pobytu v zemi obdrželo 87 % ze 2539 syrských žadatelů o azyl. „Britská vláda doposud na pomoc uprchlíkům v Sýrii poslala přes 2,3 miliardy liber a naše země se tak stala druhým nejštědřejším donátorem v tomto regionu,“ konstatuje britský deník.

Jak připomíná The Express, Velká Británie se přitom zavázala do roku 2020 přijmout 20 000 syrských uprchlíků. Do letošního března přitom bylo na ostrovy přesídleno 1602 syrských uprchlíků. Zatímco opoziční labouristé od začátku vyzývají k přijetí ještě většího počtu Syřanů, vládní konzervativci se pod vedením Davida Camerona stavěli k něčemu takovému spíš vlažně. Lze očekávat, že tento přístup se nezmění ani za vedení jeho nástupkyně Theresy Mayové.

Britské soudy tento týden také řešily případ čtyř syrských uprchlíků, kteří měli být podle rozhodnutí imigračního soudce z počátku roku převezeni z uprchlického tábora v Calais do Velké Británie, aby se zde shledali se svými rodinami. Ministerstvo vnitra se proti tomuto rozhodnutí odvolalo a předevčírem soud rozhodl v jeho prospěch. Právníci šestadvacetiletého uprchlíka a tří jeho nezletilých kolegů u soudu tvrdili, že jejich klienti žijí v nesnesitelných podmínkách, a proto by jim mělo být umožněno přijet do Velké Británie.

Britští aktivisté jsou s čerstvým výrokem soudu značně nespokojeni. Poukazují na to, že nyní bude mnohem těžší přivážet do Velké Británie dětské uprchlíky, kteří by se měli setkat se svými rodinami. „Když nám dal na začátku roku soudce za pravdu, byl to pro vládu pořádný kopanec do zadku. Systém poté začal pracovat velmi dobře a podařilo se nám přivézt za jejich rodinami padesát dětí. Dnešek je bohužel velkým dnem pro byrokraty, v jeho důsledku se budou uprchlíci snažit ještě více do naší země dostat pomocí ilegálních převaděčů,“ konstatoval aktivista George Gabriel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…