Jasná slova ministryně Šlechtové: Pan prezident, je vzdělaný, sečtělý a inteligentní. Má můj hlas

14.03.2017 16:22

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřila k dotazům čtenářů. Dva z nich se týkaly prezidentských kandidátů, především tedy Miloše Zemana.

Jasná slova ministryně Šlechtové: Pan prezident, je vzdělaný, sečtělý a inteligentní. Má můj hlas
Foto: MMR
Popisek: Karla Šlechtová

„Řekla jste, že jste ráda, že Miloš Zeman bude kandidovat znovu. Vám jako inteligentní ženě nevadí, že je takový hulvát a že neuznává jinou pravdu nebo argumenty než ty svoje? Že lhal ohledně Peroutkova článku a nepřiznal to? Že se obklopuje podezřelými lidmi jako Mynář, kterého nejdříve slíbil bez prověrky odvolat, ale své slovo nedodržel? Slibuje nám ochranu před uprchlíky, ale co když to nemyslí vážně? Málo z toho, co slíbil, totiž splnil,“ zaútočil na hlavu státu čtenář. 

„Sto lidí, sto názorů. Pan prezident je vzdělaný, sečtělý a inteligentní člověk, který se nedá ovlivňovat okolím a má vlastní názor. Můj hlas má,“ zareagovala krátce Šlechtová.

Čtenář pak následně svůj dotaz rozvinul, koho bude Šlechtová volit, bude-li kandidovat i ministr obrany za hnutí ANO Martin Stropnický. Šlechtová je totiž ministryní za hnutí ANO. A odpověď je asi jasná. „Pan prezident je prognostik, stratég, je moudrý, sečtělý a velmi vzdělaný muž a politik. Je dobře, že znovu kandiduje, a věřím, že mnohé občany to potěšilo. Můj hlas má,“ zopakovala Šlechtová.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE.

Další ze čtenářů se zeptal na sloučení ministerstva pro místní rozvoj a ministerstva zemědělství. „V čem se agenda liší a v čem překrývá? Venkov je na tom špatně, obecně patříme mezi rozvojové země a obávám se, že sloučení by nebylo dobré,“ podotkl čtenář. 

„Mnoho resortů má agendy, které se zbytečně dublují, a proto zde padají různé návrhy. Já jsem již několikrát zmínila, že je zapotřebí změnit kompetenční zákon. Slyšela jsem již mnoho spekulací ohledně toho, které resorty by se mohly spojit, ale je to zatím předčasné. Je potřeba vést debatu mezi všemi stranami, tak aby změny byly srozumitelné a prospěšné pro lidi,“ zmínila Šlechtová.

„Jak je daleko novela stavebního zákona a bude v ní opravdu opět zavedeno tzv. ohlášení stavby bez souhlasu sousedů?“ zeptal se pak další ze čtenářů. 

„Novelu stavebního zákona nyní projednává sněmovna a připravili jsme ji proto, aby bylo řízení pro lidi snazší, rychlejší a méně stresující. Jedním z těchto opatření je právě to, že na stavbu rodinného domu bude místo stavebního povolení nově stačit jednodušší ohlášení stavby. To se dnes smí používat jen pro menší domky zabírající maximálně 150 metrů čtverečních,“ uzavřela ministryně. 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …