Jatka na kandidátce strany spojené s miliardářem, napsal nám anonym

10.07.2014 17:04

ParlamentníListy.cz od anonymního zdroje získaly informace o tom, že hnutí Pro Prahu na páté městské části údajně zlikvidovalo hned několik členů. Naše redakce zjišťovala, jak to bylo ve skutečnosti.

Jatka na kandidátce strany spojené s miliardářem, napsal nám anonym
Foto: archiv strany / FB
Popisek: Předseda hnutí Pro Prahu na Praze 5 Jan Skalický

Podle anonymního pisatele, který do redakce spolu s dopisem poslal i předvolební noviny hnutí Pro Prahu, se na „pětce" odehrálo přibližně toto. „Měli jsme dohodu nad jasným pořadím kandidátní listiny, a nakonec několik zásadních z nás zmizelo, protože se tak někdo vyspal. Jedná se například o Pavla Petkova či Vladimíra Trakala," píše anonym. Uveďme, že ve zmíněných předvolebních novinách tato dvě jména figurují.

Anketa

Který pražský primátor byl nejhorší?

hlasovalo: 4358 lidí
ParlamentníListy.cz oslovily lídra páté městské části Jana Skalického. „Nepotřebuji otázky e-mailem, vyjádřím se rovnou," konstatoval s tím, že dva zmínění lidé na kandidátce pro hnutí skutečně nebudou. „Nechci řešit minulost, došlo k mnoha neshodám, přičemž oběma pánům jsem opakovaně věnoval spoustu času, energie a jejich místo na kandidátce politického hnutí Pro Prahu bylo stabilní," doplnil. „O určitých krocích, které podnikli, se vyjadřovat nebudu, pro sílu našeho hnutí se jedná o maličkost. Táhneme za jeden provaz a je nás čím dál, tím víc," doplnil poměrně nekompromisně s tím, že se již více ke dvěma bývalým členům vyjadřovat nehodlá. „Důvodem vyhazovu, co mohu říci, bylo to, jak se chovali. Byla to často prázdná slova, prázdné sliby, nebyla tam přidaná hodnota, protože my potřebujeme lidi s elánem, s energií, potřebujeme lidi, kteří za nás obrazně položí život, budou přinášet nápady, osobnosti, plány, to mi u těchto dvou lidí chybělo. Není proč to víc rozebírat, pojďme se bavit o programu a o tom, co chceme v naší metropoli prosadit a změnit," uzavřel.

Hnutí Pro Prahu vstupuje do komunálních voleb s ambicemi proniknout do zastupitelstva. V předvolební kampani se zajímá i o názory veřejnosti, které zjišťuje způsobem, jaký starší televizní diváci znají již z devadesátých let. Hnutí založil Zbyněk Passer, dlouholetý starosta a bratr úspěšného developera, miliardáře Radima Passera.

V pražských komunálních volbách chce nabídnout pestrou škálu kandidátů, od zkušených komunálních politiků zejména z éry primátora Béma, po zpěvačku Heidi Janků. V rámci předvolební kampaně hnutí spustilo svůj kanál na serveru Youtube.com, kde kromě vystoupení šéfa hnutí či anket mezi Pražany lze najít i oživení jednoho pozapomenutého prostředku komunikace: telefonní budky.

Z interních výzkumů, které má naše redakce k dispozici, vyplývá, že hnutí Zbyňka Passera roste potenciál, avšak boj o voliče bude probíhat zejména mezi silným Babišovým ANO a ambiciózními demokraty Jana Kasla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…