Jde do tuhého, teď se reálně bojuje o moc. Expert Bohumil Pečinka rozebral, o co jde ve válce o policajty

10.06.2016 7:19

Bohumil Pečínka zhodnotil dění kolem Roberta Šlachty, šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Komentátorova slova asi ani trochu nepotěší ministra financí Andreje Babiše (ANO). Vše má prý teď v rukou premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Jde do tuhého, teď se reálně bojuje o moc. Expert Bohumil Pečinka rozebral, o co jde ve válce o policajty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Podle komentátora týdeníku Reflex Bohumila Pečínky se teď v České republice bojuje o to, jestli tu budeme mít jakousi obdobu komunistické státní bezpečnosti, nebo nezávislou policii. Mezi ty, kteří by si možná přáli návrat k časům StB, řadí Pečinka Andreje Babiše či ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (oba ANO). Zastávají se totiž Roberta Šlachty a dělají ze změn v nezávislé policii výsostně politické téma.

„To, jak se politici v čele s Andrejem Babišem (ANO) a Milošem Zemanem, ale i špičkoví státní zástupci  (Zeman, Ištvan, Bradáčová) vměšují do rozhodnutí, která jim nepřísluší, naznačuje jedno: tady se reálně bojuje o moc. Přesněji řečeno, o to, jestli policie bude apolitická, nebo jestli politické strany typu ANO budou licitovat, zda má v čele nějakého politického útvaru stát člověk, který jim jde na ruku,“ shrnuje situaci komentátor.

Na tahu je prý premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Jestliže ustoupí hnutí ANO a přistoupí na politické hrátky typu: My dosadíme šéfa tohoto útvaru, zatímco vy útvaru támhle toho, policii to rozleptá zevnitř. Každý policista se totiž podívá, která politická strana zrovna řídí jeho útvar a bude u ní hledat podporu. „Buďto se to udělá, nebo se to podělá. Třetí cesta není,“ uzavírá Pečinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…