Jde jí o život, píše expert o unesené a propuštěné „Hanče“

10.02.2016 7:54

Podle experta na vyjednávání s teroristy Adama Dolníka jde Haně Humpálové, Češce unesené v Pákistánu, znovu o život. Píše to dnešní vydání deníku Blesk.

Jde jí o život, píše expert o unesené a propuštěné „Hanče“
Foto: wikipedia
Popisek: Pákistánská vlajka

Hana Humpálová a Antonie Chrástecká byly uneseny před lety v Pákistánu. Poté, co česká strana údajně zaplatila výkupné 150 milionů korun, vrátily se zpět do Čech. Informace o výkupném vyšla na světlo světa před několika dny, i když obě Češky jsou doma již několik měsíců. 

„Je lež, že se Hana Humpálová pokusila vrátit k únoscům. To prostě není pravda. Je potřeba, aby to zaznělo, protože tahle lež ji může velmi ohrozit,“ uvedl v souvislosti se spekulacemi o návratu Humpálové do Pákistánu Dolník. Humpálová podle něj jela jen se svou rodinou na dovolenou do Turecka. Fámu si prý vykládali lidé z bezpečnostních složek u piva a nyní vyplavala na povrch. „Já si myslím, že to není náhoda. Ale je naprosto nezodpovědné něco takového zveřejnit v tisku,“ podotkl. Vyvrátil i fámu, že by se Humpálová vracela za únosci kvůli dítěti, které tam porodila. 

Dolník také vyjádřil obavy o život Humpálové. „Když dáte lidem do jednoho článku nějakou obrovskou nepředstavitelnou sumu peněz, která se údajně platila za propuštění, a to, že se ona prý chtěla vrátit, tak nad ní zlomí hůl téměř každý, kdo tomu uvěří. To je právě ta věc, která je důležitá. Já nechápu, jak z rodinného výletu, kdy ona jela do Turecka a nejela tam samozřejmě sama, někdo udělá její návrat do Pákistánu,“ sdělil Blesku.

Zároveň vyjádřil názor, že to, že se nyní objevily na veřejnosti informace z případu pěti Čechů propuštěných z Libanonu a výše výkupného Hanky a Tonči, není náhoda. „Ta informace vyplavala v době, kdy tady celkem veřejně probíhá určitý konkurenční boj složek a lidí, kteří ty informace pouští. Myslím si, že je to součást určitého boje, protože aby byli lidé ze zpravodajských služeb tak neprofesionální a ty informace prozradili náhodou, se mi moc nezdá,“ sdělil.

Závěrem sdělil, že zveřejnění údajného výkupného ohrožuje nejen Čechy, ale všechny lidi, kteří jsou momentálně v rukou islamistických skupin kdekoliv na světě. „Tyto informace přímo formují očekávání únosců a přímo ovlivňují to, o co si v budoucnu řeknou jako o rozumný požadavek,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…