Jde příkladem. Šéf ČT Souček se nebude vyjadřovat na síti

28.09.2023 12:40 | Monitoring

Jan Souček 1. října nastoupí do pozice nového generálního ředitele České televize, v níž vystřídá Petra Dvořáka. A ještě před nástupem do funkce dává najevo, že některé věci bude chtít změnit. Hodlá si prý např. posvítit na vyjadřování zaměstnanců ČT na sociálních sítích. A sám se z nich prý stahuje, aby nebylo pochyb o tom, že on bude opravdu funkci ředitele vykonávat jinak.

Jde příkladem. Šéf ČT Souček se nebude vyjadřovat na síti
Foto: archiv
Popisek: Generální ředitel České televize Jan Souček.

Na sociálních sítích se už dlouhé roky vedou debaty, jestli člověk vyjadřuje na sociálních sítích jen své názory, nebo zda to, jak se vyjadřuje, nějak ovlivňuje i instituci, pro kterou pracuje. Debaty se dotýkaly i situace v České televizi. Zaměstnanci ČT na svých profilech na sociálních sítích zdůrazňují, že jejich osobní názory nereprezentují názory celé ČT. Ale nastupující generální ředitel České televize hodlá být v tomto směru důraznější.

Anketa

Má smysl pořádat v nejbližší době další demonstrace proti vládě?

93%
5%
hlasovalo: 34163 lidí

Jan Souček, který nastoupí 1. října, už dal najevo, že otázku vyjadřování se na sociálních sítích bere vážně a oznámil, že se ze sociálních sítí stahuje.

„Přátelé moji facebookoví! Jsem na téhle platformě aktivní někdy od přelomu let 2007/8. A tuto sobotu, symbolicky v poslední den před začátkem nové etapy v mém životě, tady svoji aktivní přítomnost úplně utlumím. Není to výraz úprku před dotazy nebo kritikou, ale projev odpovědnosti. Není v mých silách reagovat na všechno, co tudy ke mně míří. A aktivní prostor pro vyjadřování postojů a upozorňování na témata se mi uzavírá úplně. Dobrovolně. Kodex je pro mě svatý a ryba smrdí od hlavy. Naše přátelství ale nekončí! Jen prosím nečekejte, že budu v prostoru Facebooku a Messengeru reagovat na vaše zprávy nebo příspěvky. O to víc se těším na příležitosti vidět se naživo! S přáním krásného podzimu váš HS,“ napsal Souček ve svém postu.

V diskusi pod svým příspěvkem dostal nastupující generální ředitel ČT množství pochval za dobré rozhodnutí. Lidé mu přejí v nové práci štěstí, pevné nervy a dopředu upozorňují, že se jako ředitel nikdy nezavděčí všem.

„Přeji úspěšné ředitelování, pevné nervy, zdraví a podporující domov. Nikdy se nezavděčíš všem a úspěch se u nás často neodpouští. Posílám přímluvu nahoru, držím ti pěsti a věřím, že se i mimo fb dokážeme najít. Krásný sváteční den,“ ozvala se jedna z diskutujících žen.

Jan Souček promlouvá

Jan Souček promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Českou školu překopou od základů. Genderové pexeso a dějepis na přeskáčku

20:00 Českou školu překopou od základů. Genderové pexeso a dějepis na přeskáčku

Do konce května probíhá veřejné projednávání nových školních osnov, které od loňského podzimu reform…