Jdeme podpořit premiéra Sobotku! říkají...

03.02.2016 9:31

Sluníčkem a kávou proti xenofobii a kalašnikovu. Tuto akci chystají odpůrci prezidenta Zemana na tuto sobotu. Chtějí jí odpovědět na akci protiislamistů, která se téhož odpoledne má v Praze sejít jako součást velké mezinárodní akce spolupořádané českým Blokem proti islámu a německou Pegidou.

Jdeme podpořit premiéra Sobotku! říkají...
Foto: Petr Kupka
Popisek: Odpůrkyně Miloše Zemana

„Zveme všechny lidi dobré vůle, aby ukázali, že nestojí o nenávist a kalašnikovy, ale naopak o rozumné a humánní řešení migrační krize, o demokracii a svobodu,“ svolávají na sobotu pořadatelé. Mezi nimi je například Tomáš Peszynski, aktivista Pražského Majdanu, a nebo Otakar van Gemund, který se zapsal do povědomí svou posměšnou parodií prezidenta Zemana.

Proč je třeba se sejít a demonstrovat názor, je vysvětleno vzápětí: „6.2. v 17:00 se neonacisté, xenofobové a putinisté chystají k shromáždění proti premiéru Sobotkovi před Úřadem vlády ČR,“ píše se. A tomu je prý třeba se postavit.

Nehodlají tam však jít jako političtí podporovatelé premiéra Sobotky. Chtějí jej prý podpořit „jako lidé, kteří chtějí ukázat podporu premiérovi, který se odhodlal nevést populistickou xenofobní politiku a neštvat za pomoci nenávisti lidi proti sobě.Tuto podporu si za toto zaslouží,“ formulují organizátoři.

Navíc si prý premiér zaslouží, aby jej lidé podpořili proti výhrůžkám zastřelením kalašnikovem od prezidenta Zemana. „V neposlední řadě je potřeba se postavit proti nenávistném davu volajícími po diskriminaci, krvi a diktatuře pomocí pozitivních emocí, úsměvu a klidného odhodlání,“ plánují pořadatelé akce.

Následuje výzva občanům: „Vy rozhodnete o tom, kolik lidí je schopno se aktivně postavit šílenství zla“. Proti největšímu zlu současnosti se prý musí dát dohromady všichni.

Aktivista Dominik Petr poté připomíná, že v Praze se 6.2. mají uskutečnit celkem čtyři „nacionalistické a populistické demonstrace“. Na jedné z nich, pořádané SPD Tomio Okamury, má vystoupit i zpěvák Aleš Brichta, kterého následně aktivista představil: „Již jednou vystoupil na akci SPD, to na pódiu opilý prohlásil "fanďeme tomu, ať jsme běloši" a poté tak zvláštně zvedl pravici“.

Demonstrace proti xenofobii a kalašnikovu se sejde v sobotu v 16.30, sraz je, puněkud pikantně, stanoven „U bruských kasáren“.

Celé prohlášení:

Zveme všechny lidi dobré vůle, aby ukázali, že nestojí o nenávist a kalašnikovy, ale naopak o rozumné a humánní řešení migrační krize, o demokracii a svobodu a aby ukázali, že pokud se najde politik, který neštve lidi proti sobě, ale naopak hledá řešení, nalezne podporu.
6.2. v 17:00 se neonacisté, xenofobové a putinisté chystají k shromáždění proti premiéru Sobotkovi před Úřadem vlády ČR. My se zde nesejdeme jako političtí podporovatelé premiéra Sobotky, ale jako lidé, kteří chtějí ukázat podporu premiérovi, který se odhodlal nevést populistickou xenofobní politiku a neštvat za pomoci nenávisti lidi proti sobě.Tuto podporu si za toto zaslouží. Stejně jako si zaslouží ukázat podporu kvůli tomu, že mu bylo vyhrožováno násilím Milošem Zemanem.
V neposlední řadě je potřeba se postavit proti nenávistném davu volajícími po diskriminaci, krvi a diktatuře pomocí pozitivních emocí, úsměvu a klidného odhodlání.
Pokud cítíte potřebu se takto vyjádřit svou přítomností, jste všichni zváni, ať podporujete levici, liberály nebo pravici. My organizátoři tam budeme každopádně. Vy rozhodnete o tom, kolik lidí je schopno se aktivně postavit šílenství zla.
Srdečně jsou zvání účastníci ostatních protixenofobních akcí tohoto dne, ale i lidé, kteří vůči nim měli výhrady. Je potřeba se sjednotit proti momentálně největšímu nebezpečí pro naši zemi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…